Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2835.11
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Millet kucaklaşmaya hasret

Çözüm sürecine bir destekte din görevlilerinden geldi. Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, yıllarca birlik içinde yaşamış insanların arasına fitne sokma çabasının amacına ulaşamadığının vurgulayarak, "Bu süreç, bizi biz yapan değerlerimizi yeniden canlandırma çabasıdır. Süreç başarıya ulaştığı zaman ülkemiz rahat bir nefes alacak. Din birliği içinde yaşamaya devam edeceğiz" dedi.
Millet kucaklaşmaya hasret
26 Nisan 2013 00:00:00
Çözüm sürecine bir destekte din görevlilerinden geldi. Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, yıllarca birlik içinde yaşamış insanların arasına fitne sokma çabasının amacına ulaşamadığının vurgulayarak, "Bu süreç, bizi biz yapan değerlerimizi yeniden canlandırma çabasıdır. Süreç başarıya ulaştığı zaman ülkemiz rahat bir nefes alacak. Din birliği içinde yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Çözüm süreci tüm hızıyla devam ederken sürece bir destekte din görevlilerinden geldi. Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, sürecinin çok farklı boyutlarda ilerlediğini belirterek, yıllarca birlik içinde yaşamış insanların arasına fitne sokma çabasının amacına ulaşamadığını söyledi. İslam birliğinin barışta önemli olduğunu vurgulayan Bayraktutar, "Bizi biz yapan değerlerimizi yeniden canlandırma çabası içindeyiz. Süreç başarıya ulaştığı zaman ülkemiz rahat bir nefes alacak" diye konuştu.

İslam birliği çözümün adresi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her fırsatta hutbelerde barış vurgusu yaptığını belirten Bayraktutar, Diyanet İşleri Başkanının kutlu doğum haftası sebebiyle Güneydoğuda yaptığı programlarda yüz binlerin bir araya geldiğini hatırlattı. Bayraktutar, Diyanet-Sen olarak din kardeşliği için her türlü fiili amel içerisinde olduklarını söyledi. Türkiye'nin kendi değerleri ile yaşayan bir ülke olduğunu vurgulayan Bayraktutar, "Geçmişi de hatırlayarak değerlerimizin yeniden canlanması için mücadele içindeyiz" dedi.

Sürecin kilit rolü Mele'ler

Çözüm sürecinde Mele'lere büyük görev düştüğünün altını çizen Bayraktutar, "Bu insanlar bölgede önemli derecede söz sahibi. Sürece dahil edilmeleri çok önemli. Mele'ler, bölgeyi yakından tanıyan, sorunlara yerinde müdahale etme yetisine sahip. Sürece de destek veriyor olmaları çok değerli" diye konuştu.

Tek vücut olma zamanı

Türkiye'nin çıkarına olan, ülkenin doğusundan batısına güneyinden kuzeyine yakından ilgilendiren bir süreç devam ediyor. Bu sürecin başarı ile sonuçlanması en büyük temennimiz. 40 yıldır devam eden bu gözyaşının dinmesi çok önemli bir gelişme. Bin yıl kardeşçe yaşayan bu milleti birbirine düşürmek için her türlü hile yapıldı.

"İslam barış dinidir"

İslam barış dini olduğunu vurgulayan Bayraktutar, PKK'nın Müslüman insanlara zulüm ederek, din kardeşliğini yok etmenin mücadelesini verdiğini söyledi. Kürtlerin bin yıldır İslam dininden hiç sapmadığını belirten Bayraktutar, PKK'nın en sonunda bu bağları koparamayacağının farkına vardığını ifade etti.

Çok aşamalı süreç

Sürecin sadece askeri boyutu ile yürütülemeyeceği ortaya çıktı. Bu sorunun sosyolojik, ekonomik, psikolojik sebepleri bulunuyor. Bunun yanında uluslar arası boyutu var. Türkiye şimdiye kadar bir takım çapulcu denilen PKK'yla değil, dünyada söz sahibi olmak, bu sebeple de Türkiye'nin önünü kesmek isteyen büyük güçlerin eli var. Hükümet, bu noktada kanın durması için büyük sorumluluk üstlenmiş bulunuyor.

Türkiye zarar etti

Terör belası nedeniyle bu ülkenin evlatları okula gidemiyor, köylere sağlık hizmeti ulaşmıyor. İnsanların ekonomik durumları yetersiz kalıyor. Bu sıkıntıların altında terör sorunu yatıyor. Türkiye'nin bütçesinin büyük bölümü terörle mücadelede kullanılıyor. Bu paraların ekonomik kalkınma için harcanması gerekirken mücadelede heba ediliyor. Bu zararın giderilmesi için bu sürece Diyanet-Sen olarak desteklerimiz devam ediyor.

Kardeşlik duygusu canlanacak

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun 'Akil İnsanlar' heyetine katılmasını, heyetin barıştaki rolünü de değerlendiren Bayraktutar, "Bu insanlar ne iş yapacak? Neyi anlatacak? Diye uzun süredir tartışılıyor. Bu insanlar Türkiye'de kırılan gönülleri çare bulmak için çalışma yürütecek. İnsanların kanayan yaralarını sarmak için çalışacak, her dilde barışı anlatacaklar. Kardeşlik duygusunu yeniden canlandıracaklar" dedi.

"Milat'ı tebrik ediyorum"

Bayraktutar, Milat'ın sorumlu yayın anlayışı içinde olmasını çok önemli olduğunu belirterek, "Milat gazetesinin, milletin menfaati için yürüttüğü başarılı çalışmalarına teşekkür ediyorum. Milletimizin katkısına olan yayınlarınızın devamının gelmesini temenni ediyor, bütün çalışanlarını ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.