Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2324.11
BIST 100
9061.54
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'MG'yi Türkiye'de üretmek istiyoruz'

Türkiye'deki mobilite dönüşümünde yer almak için önemli hamleler yaptıklarını söyleyen Doğan Trend Otomotiv CEO'su Dağtekin, "İngiliz kökenli otomobil markası MG'yi Türkiye'ye getiriyoruz. İlk olarak elektrikli SUV'u ZS EV'i satışa çıkaracağız. Hayalimiz MG'yi Türkiye'de üretmek ve Avrupa'ya da buradan hizmet vermek" dedi.
'MG'yi Türkiye'de üretmek istiyoruz'
04 Ocak 2021 11:25:18
Türkiye'deki mobilite dönüşümünde yer almak için önemli hamleler yaptıklarını söyleyen Doğan Trend Otomotiv CEO'su Dağtekin, "İngiliz kökenli otomobil markası MG'yi Türkiye'ye getiriyoruz. İlk olarak elektrikli SUV'u ZS EV'i satışa çıkaracağız. Hayalimiz MG'yi Türkiye'de üretmek ve Avrupa'ya da buradan hizmet vermek" dedi.

Doğan Trend Otomotiv, düzenlediği online basın toplantısıyla otomotiv gazetecileriyle buluştu. 1 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantı sektör adına bir ilk oldu. Yaptıkları ve yapacaklarıyla ilgili toplantıda konuşan Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi, Murahhas Azası ve CEO’su Kağan Dağtekin, global trendleri iyi okuyarak Türkiye’deki tüketicileri hem günümüzün hem de dönüşümün öncü araçlarıyla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Elektrikli motosiklet ve otomobil hamlesi

Dağtekin, “Yaptığımız hamlelerle Doğan Trend Otomotiv olarak Türkiye’deki mobilite dönüşümünün önemli bir parçası olacağız. Bu kapsamda tamamen elektrikli scooter’lar Silence ve Vespa Elettrica’yla tüketicileri buluşturuyoruz. Buna ek olarak elektrikli otomobil sınıfında MG ZS EV’yle ihtiyaçlara cevap vereceğiz. Kişisel taşıma robotu Gita’yla farklı bir mobilite çözümü getiriyoruz. 2020’de bünyemize kattığımız elektrikli şarj istasyonları üreticisi Wallbox’u da elektrikli mobilite çözümlerimizin önemli bir tamamlayıcısı olarak görüyoruz” dedi.

Yüzde 100 ilektrikli MG ZS EV geliyor

1924 yılından 2005 yılına kadar spor otomobiller üreterek efsaneleşen ve daha sonra dünyanın 7’nci en büyük otomotiv firması Çinli SAIC grubuna dahil olan MG’nin distribütörlüğünü aldıklarını söyleyen Dağtekin, “İlk etapta markanın yüzde 100 elektrikli SUV modeli ZS EV’i satışa çıkaracağız. Ocak’ın sonu ya da Şubat’ın başı gibi fiyat açıklayıp talep toplayacağız. Ve yıl içinde farklı MG modellerini de geticereceğiz” dedi.

Türkiye büyük bir avantaja sahip

“MG markasının 10 yılda Avrupa’da 600 bin adet satış adetine ulaşması hedefleniyor” diyen Dağtekin, “Türkiye’nin önemi özellikle pandemi sonrasındaki yeni dünya düzeninde biraz daha arttı. Lojistik ve üretim anlamında Avrupa’nın yanıbaşında büyük avantaja sahibiz. MG ile ilgili hayalimiz; Türkiye’de iyi bir hacim yakalayıp inşallah bir üretim tesisini burada, Avrupa’ya da hizmet verecek şekilde kurmayı hayal ediyoruz” ifadesini kullandı.

TOGG bir çıt daha üst sınıfı hedefliyor

Online toplantıda “Yüzde 100 elektrikli MG modelleri, yerli otomobil TOGG ile rakip mi olacak?” sorusuna cevap veren Kağan Dağtekin şunları söyledi: “Açıkçası yerli otomobil TOGG bir çıt daha üst segmenti hedefleyen bir yere oturuyor. Çünkü TOGG doğru bir hedefleme yaptı, öncelikle SUV segmentini hedefledi. Doğal olarak siz en hızlı büyüyen segmenti hedefliyorsanız, rakipler de oralarda otomobil üretiyorlar.”

Tüm Suzukiler hibrit olacak

Suzuki ile ilgili de açıklamalarda bulunan Dağtekin, “Suzuki’de ilk olarak Swift Hibrit’i satışa sunmuştuk ve kullanıcılarımızı Suzuki Akıllı Hibrit Teknolojisiyle tanıştırmıştık, çok olumlu karşılandığını gördük. Yakında Suzuki ailesinde hibrit sayısını dörde çıkaracağız. 2021 yılında Ignis Hibrit, Vitara Hibrit ve SX4 S-Cross Hibrit de bu aileye katılacak” şeklinde konuştu.

suzuki-ignis-hybird7_a021458230fc63967217e6c1aabef9ec.jpg

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan