Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​METİN FEYZİOĞLU KİMDİR?

​Eski Barolar Birliği Başkanı olan Metin Feyzioğlu kimdir? sorusu gündemde hız kazandı.
​METİN FEYZİOĞLU KİMDİR?
23 May 2023 17:31:31
​Eski Barolar Birliği Başkanı olan Metin Feyzioğlu kimdir? sorusu gündemde hız kazandı.

Eski Barolar Birliği Başkanı olan Metin Feyzioğlu kimdir? sorusu gündemde hız kazandı.

Yaptığı açıklamalarla gündemdeki yerini koruyan Metin Feyzioğlu'nun hayatı birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. 1969 doğumlu olan Metin Feyzioğlu, Türk Hukuk Profesörü olan Turhan Feyzioğlu'nun torunudur. İstanbul'un Kadıköy ilçesinde dünyaya gelen Metin Feyzioğlu'nun hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Vatandaşlar arama motorları üzerinden Feyzioğlu'nun yaşamı, kaç yaşında olduğu ve ne iş ile meşgul olduğu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki Metin Feyzioğlu kimdir, nerelidir? İşte merak edilenler...

metin_fdeff60c7beb15f4c642df70b4601860.PNG

METİN FEYZİOĞLU'NUN HAYATI

Metin Feyzioğlu'nun hayatı merak edilip araştırılan konular arasında yer alıyor. Metin Feyzioğlu, 7 Temmuz 1969 senesinde İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Kızıltoprak semtinde dünyaya geldi. Metin Feyzioğlu, avukat, siyasetçi ve akademisyenlik kimliğinin yanı sıra Türk Hukuk Profesörü olan Turhan Feyzioğlu'nun torunudur. Metin Feyzioğlu'nun kendisi de Türk Ceza Hukuku Profesörüdür. Geçmişte Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak görev yapan Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'ndaki görevini 2013 ile 2021 seneleri arasında icra etmiştir. Metin Feyzioğlu doğumdan iki saat sonra annesini kaybetmiş ve anneannesi ile dedesi tarafından evlat edinilerek onların himayesinde büyütülmüştür. Ankara'da anneannesi ve dedi tarafından yetiştirilen Feyzioğlu, 1986 yılında TED Ankara Koleji'nden mezun oldu. Lisans eğitimine de Ankara'da devam eden Metin Feyzioğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1990 yılında üniversiteden mezun olan Feyzioğlu, mezuniyetinden sonraki sene Ankara Barosu'na kaydını yaptı. Yüksek Lisans eğitimini 1992 yılında tamamlayan Feyzioğlu, yüksek lisans sonrasında doktora eğitimini de tamamladı. Metin Feyzioğlu doktorasını 1995 senesinde tamamlayarak doktora unvanını taşımaya başladı. Doktora mezuniyetinden sonra eğitim aldığı fakültede Doçent unvanı ile görev yapmaya başladı. 2002 senesinde doçent olan Metin Feyzioğlu 2005 senesinde profesör oldu. Profesör olduktan iki sene sonra 2007'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde dekanlık görevine atandı. Buradaki görevini bir yıl boyunca devam ettirdi. Ayrıca Metin Feyzioğlu hukuk İngilizcesi sertifikasını da Columbia Üniversitesi'nden aldı. Feyzioğlu, Ankara Barosu'na 1991 yılında kayıt oldu. 2010 senesinde yapılan 61. Olağan Genel Kurulu oylamasında yüzde 58 oranında oy olarak başkanlığa seçildi. Yine 62. Olağan Genel Kurulu oylamasında da yüzde 60 oranında oy alarak tekrar seçilen isim oldu.

feyzioğlu_4ec5d6448d3fc4ef4c8d0af93e4d17ed.PNG

METİN FEYZİOĞLU KİTAPLARI

Hayatının yanı sıra Metin Feyzioğlu kitapları da merak edilenler arasında ön plana çıkmaya başladı. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Metin Feyzioğlu 2013 senesinde Türkiye Ağaca Neden Sarıldı? kitabını kaleme aldı. Feyzioğlu ikinci kitabı olan Çıkış Yolu adlı eserini ise 2015 senesinde kaleme aldı. Metin Feyzioğlu'nun aldığı ödüllerin başında Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından verilen İnsan Hakları ve Demokrasi Ödülü geliyor. Ardından aldığı ödüller arasında Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü ve Adnan Kahveci Devlet Adamı onur Ödülü aldı.