Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.23
Gram Altın
2991.96
BIST 100
8864.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meteoroloji'den İstanbul için kritik uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yayınladığı rapora göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve birçok ilde sis ve pus görülmesi bekleniyor.
Meteoroloji'den İstanbul için kritik uyarı!
28 Şubat 2024 07:17:40
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yayınladığı rapora göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve birçok ilde sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel raporuna göre, Türkiye genelinde genellikle yağış beklenmiyor. Ancak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz'in iç kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı genel olarak önemli bir değişiklik göstermeyecek. Batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, doğu kesimlerde mevsim normallerine yakın seyirler öngörülüyor. Rüzgar genellikle güneyli yönden esecek olup, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette rüzgarlar etkili olacak. Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğusu ve Van'ın güneyinde ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) bekleniyor. Yüksek ve dağlık kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Çığ tehlikesine karşı özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda dikkatli olunması gerekmektedir. Ulaşımda aksamalar, karbon monoksit zehirlenmeleri, tipi, kar savrulması, kar birikmesi ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hava durumu bölgelere göre şu şekildedir:

Marmara Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Ege Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin bu akşam saatlerinde yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde güney ve doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğusu ve Van'ın güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.


En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme