Dolar (USD)
32.63
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2500.61
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meteoroloji'den İstanbul dahil 14 il için sarı alarm!

Meteoroloji, İstanbul ve 13 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. AKOM ise sağanağın bugün öğle saatlerine kadar süreceğini bildirdi. İşte güncel hava durumu raporu...
Meteoroloji'den İstanbul dahil 14 il için sarı alarm!
05 Temmuz 2024 08:10:59
Meteoroloji, İstanbul ve 13 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. AKOM ise sağanağın bugün öğle saatlerine kadar süreceğini bildirdi. İşte güncel hava durumu raporu...

Haber: Yunus Akseki

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Temmuz hava durumu tahmin raporunu yayımladı ve İstanbul dahil 14 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Son tahminlere göre, kuzey, iç ve batı kesimlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara (Çanakkale hariç), Ege (İzmir ve Aydın hariç), Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Osmaniye, K. Maraş'ın batısı, Hatay kıyıları ve Yozgat çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yağışların; Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara'nın doğusu, Çorum ve Amasya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın ise Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Sıcaklıklar

Sıcaklıkların doğu kesimlerde 2-5 derece azalması, batı kesimlerde ise 3-5 derece artması bekleniyor.

İstanbul'da kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji ve AKOM'un uyarıları İstanbul için bugün de geçerli. AKOM, kentte Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere gün boyu aralıklarla görülecek sağanağın saat 13.00'e kadar devam edeceğini bildirdi. Sağanağın, Anadolu Yakası'nın doğu ve kuzeyinde kalan Pendik, Tuzla, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Şile ile Avrupa Yakası'nın kuzeyinde kalan Sarıyer ve Eyüpsultan'da kuvvetli olması bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller

Meteoroloji, şu 14 il için sarı kodlu uyarı yaptı: Amasya, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce.