Dolar (USD)
34.09
Euro (EUR)
38.13
Gram Altın
2855.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meteoroloji'den 5 kent için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gökgürültülü sağanak yağış beklenen beş il için sarı kodlu uyarı vererek, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.
Meteoroloji'den 5 kent için sarı kodlu uyarı!
20 Eylül 2024 07:18:36
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gökgürültülü sağanak yağış beklenen beş il için sarı kodlu uyarı vererek, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Akdeniz'in Toroslar bölgesi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve güneydoğusu, Karadeniz Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçecek. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve İstanbul Avrupa yakasında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Batı kesimlerde mevsim normallerinde, doğuda ise normallerin 3 ila 5 derece altında seyredecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli ve İstanbul Avrupa yakasında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

5 kent için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Ordu, Trabzon, Giresun ve Rize illeri için gök gürültülü sağanak yağış beklentisiyle sarı kodlu uyarı verdi.

Bugün Hava Durumu (20 Eylül 2024)

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu. Balıkesir ve Çanakkale dışında kalan yerlerde sağanak yağış bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusu yer yer çok bulutlu olacak.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlar görülecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunda sağanak yağış bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı bölgelerinde kuvvetli yağışlar görülecek.

Doğu Anadolu: Kuzey ve doğusunda sağanak yağışlar, bazı bölgelerde kuvvetli yağışlar görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu; bölgenin doğusunda sağanak yağışlar bekleniyor.