202410 - Vakıf - Görüntülü Görüşme (970x250)
Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
36.98
Gram Altın
3019.47
BIST 100
8785.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meteoroloji'den 4 il için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji, 4 il için sarı kodlu uyarı yaparak ani sel, su baskını, dolu yağışı ve fırtına riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. İşte güncel hava tahmin raporu...
Meteoroloji'den 4 il için sarı kodlu uyarı!
04 Eylül 2024 07:00:00
Meteoroloji, 4 il için sarı kodlu uyarı yaparak ani sel, su baskını, dolu yağışı ve fırtına riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. İşte güncel hava tahmin raporu...

Haber: Marina Mussa

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olan yağışlı hava nedeniyle peş peşe uyarılar yapmaya devam ediyor. Son olarak, Karadeniz bölgesindeki Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize için sarı kodlu alarm verildi. Bu illerde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Hava durumu ve beklenen yağışlar

Meteoroloji, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Konya ve Niğde çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini bildirdi. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar düşecek mi?

Hava sıcaklıklarının Ege ve Akdeniz bölgelerinde 2 ile 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

4 Eylül il il hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu. Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerde yer yer çok bulutlu. Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu. Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz’de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu. Niğde, Kırıkkale, Çankırı, Konya, Yozgat, Sivas ve Ankara’nın kuzey ve doğusunda yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu. Bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışlar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olabilir.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, batısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme