Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.21
Gram Altın
3003.39
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Kasım hava durumu raporunu duyurdu. Raporun öne çıkan bilgilerine göre, önümüzdeki günlerde sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. İstanbul dahil olmak üzere 13 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Detaylı il il hava durumu tahminleri haberimizde yer alıyor.
Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu uyarı!
16 Kasım 2023 07:59:47
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Kasım hava durumu raporunu duyurdu. Raporun öne çıkan bilgilerine göre, önümüzdeki günlerde sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. İstanbul dahil olmak üzere 13 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Detaylı il il hava durumu tahminleri haberimizde yer alıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde çok bulutlu ve yağışlı bir hava bekleniyor. Özellikle sağanak yağışlar şeklinde görülecek yağışların, genellikle yer yer gök gürültülü sağanaklar halinde ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarında 2 ila 8 derece arası düşüş bekleniyor

Meteoroloji raporuna göre, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde hava sıcaklıklarının 2 ila 8 derece arasında azalması öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise belirgin bir değişiklik beklenmezken, genel olarak ülkemizde mevsim normallerine yakın sıcaklık değerlerinin devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji raporuna göre, genel olarak güneyden esen rüzgarın Marmara ve Karadeniz bölgelerinde kuzeyden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli (40-60 km/saat) olarak hissedilmesi bekleniyor.

Ayrıca, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörüldüğünden, ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Öte yandan, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklenen rüzgâr nedeniyle olası olumsuzluklara karşı da önlem alınması önem taşıyor.

MARMARA

Meteoroloji raporuna göre, Marmara Bölgesi parçalı ve çok bulutlu bir havayla karşı karşıya. Genel olarak bölge genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bursa çevresinde ise yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

ÇANAKKALE °C, 17°C

Çanakkale'de parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bu sabah saatlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

EDİRNE °C, 17°C

Edirne'de de parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bu sabah saatlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

İSTANBUL °C, 17°C

İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bu sabah saatlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

KOCAELİ °C, 15°C

Kocaeli'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

EGE

Ege Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bu sabah ve öğle saatlerinde bölge genelinde sağanak yağışlar bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 15°C

Aydın'ın Karahisar ilçesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

DENİZLİ °C, 19°C

Denizli'de parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bu sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

AKDENİZ

Akdeniz Bölgesi'nde (Antalya'nın batı ilçeleri hariç) parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu akşam ve gece saatlerinde Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarında yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

ADANA °C, 25°C

Adana'da çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

ANTALYA °C, 23°C

Antalya'da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Sabah saatlerinden itibaren (batı ilçeleri hariç) aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.

ISPARTA °C, 18°C

Isparta'da parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

MERSİN °C, 24°C

Mersin'de parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Kuzeybatı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 12°C

Ankara'da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.

ESKİŞEHİR °C, 10°C

Eskişehir'de parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.

KAYSERİ °C, 19°C

Kayseri'de parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme