Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.19
Gram Altın
2982.16
BIST 100
9042.92
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meteoroloji'den 11 kent için sarı kodlu alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Kasım için 11 ilde sarı kodlu alarm verdi. İşte yağış beklenen o şehirler.
Meteoroloji'den 11 kent için sarı kodlu alarm
02 Kasım 2023 08:31:57
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Kasım için 11 ilde sarı kodlu alarm verdi. İşte yağış beklenen o şehirler.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin geneli parçalı ve çok bulutlu bir hava bekliyor.

Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun Kuzey ve Doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu (Kilis ve Gaziantep hariç) ile Erzurum ve Muş çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu yağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimleri ve Muğla'nın batı kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor.

Hava sıcaklıkları, yağışlı hava nedeniyle biraz azalacak, ancak ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli sağanak geliyor

Kuvvetli yağış uyarısı da yapılan hava raporunda, Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimleri ve Muğla'nın batı kıyı ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği vurgulanıyor. Bu durum sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve Ege kıyılarında hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Hava durumu tahminlerine ilişkin il il bilgiler de sunularak halkın bilgilendirilmesi hedefleniyor.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme