Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meteoroloji uzmanı tarih verdi! Sıcaklıklar düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci,, Türkiye genelinde çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların düşeceğini ve bazı bölgelerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı.
Meteoroloji uzmanı tarih verdi! Sıcaklıklar düşecek
23 Temmuz 2024 07:11:02
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci,, Türkiye genelinde çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların düşeceğini ve bazı bölgelerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Haber: Marina Mussa

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, AA muhabirine haftanın hava tahminine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Özdemirci, Türkiye genelinde mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren azalacağını belirtti. Özellikle iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerine düşeceğini vurgulayan Özdemirci, "Cumartesi gününden itibaren iç kesimlerde sıcaklıklar biraz daha düşecek ve önümüzdeki günlerde şu an yaşadığımız sıcaklıklardan daha düşük sıcaklıklar göreceğiz," dedi.

Cumartesiden sonra düşüyor

Özdemirci, İç Anadolu Bölgesi'nde 35-36 derece olan sıcaklıkların çarşambadan itibaren 32 ve cumartesi gününden sonra 28-29 dereceye kadar düşeceğini açıkladı. Sahil kesimlerinde ise sıcaklıkların sadece 1-2 derece azalacağını ifade etti.

Yarın Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Konya ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklarla sağanak yağış beklendiğini belirten Özdemirci, çarşamba günü sağanağın etki alanının genişleyeceğini söyledi. "Çarşamba günü sağanağın etki alanı genişleyecek, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi genelinde, Akdeniz'in iç kesimleri ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz," dedi. Ayrıca, Aydın ve Denizli'de sıcaklıkların 42-43 derece, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin genelinde ise 40 derecenin üzerinde olacağını kaydetti.

İstanbul

İstanbul'da bugün ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak beklendiğini dile getiren Özdemirci, üç gün boyunca sıcaklıkların gündüz 32-33, gece 25-26 derece arasında seyredeceğini belirtti.

Ankara

Ankara'da bugün parçalı bulutlu bir hava beklendiğini ve yağış olmayacağını ifade eden Özdemirci, "Çarşamba günü özellikle merkez ve doğu ilçelerinde yağış beklentimiz var. Perşembe günü ise yağışlı ve 21-33 derece sıcaklık bekliyoruz," dedi.

İzmir

İzmir'de üç gün boyunca sağanak beklenmediğini, sıcaklıkların ise 36-38 dereceler arasında seyredeceğini söyledi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme