Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
37.80
Gram Altın
2802.46
BIST 100
9774.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meteoroloji uyardı: Metrekareye 100 kilogram yağmur düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü metrekareye 100 kilogram su düşeceğini ve baskınlara, ani sele karşı tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.
Meteoroloji uyardı: Metrekareye 100 kilogram yağmur düşecek
16 Eylül 2024 22:26:20
Meteoroloji Genel Müdürlüğü metrekareye 100 kilogram su düşeceğini ve baskınlara, ani sele karşı tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu raporu yayımladı ve il il uyarıda bulundu. Şiddetli yağmurlar ülke genelinde etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, (Bilecik ve Balıkesir dışında) Marmara, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Çankırı çevreleri, Doğu Karadeniz ve Düzce, Bolu, Ordu çevreleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel kuvvetli, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Artvin'in Arhavi ilçesinde sağanak nedeniyle su baskınları ve heyelanlar meydana geldi. Metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağışların düşeceği belirtiliyor.

İlçede aralıklı etkili olan sağanak sonucu Musazade Mahallesi'nde bazı binaların zemin ve bodrum katlarındaki iş yeri, ev ve depolar suyla doldu. İlçedeki su kanalları ve rögarların tıkanmasıyla cadde ve sokaklar suyla kaplandı.

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.