Metabolizmayı hızlandırmak için ne yapmak gerekir?
Saatlerce hareketsiz kaldığımız saatler ve yediğimiz fayda vermeden tüketilen gıdalar, İnsan vücudunda yaratılıştan kusursuz işleyen bir sistem olan ''metabolizma''yı yavaşlatıp türlü rahatsızlıklara neden oluyor. Harici müdahalelerle her insanın istediği kusursuz işleyen metabolizmayı hızlandırmanın formülleri var. Sağlığına önem veren kişilerin internetten arattığı bu önemli konuyu sizler için araştırdık. Metabolizma nasıl hızlanır? Ne yer ve içersek metabolizmamız hızlanır? İşte araştırdığınız bütün konular bu haberde.
Vücudun kas kitlesi artırıp, yağ miktarını azaltmak metabolizmayı hızlandırmak için ilk hedef olmalı. Vücudun kas miktarı yüzde 75, yağ miktarı yüzde 25 olduğunda metabolizma hızı artmaya başlar. Kas kitlesini arttırmak için kısa süreli ama çok yoğun egzersizler yapmanız gerek. Vücudun dayanabileceği kadar ağırlıkla atletik fitness veya kısa mesafeleri tempolu koşmak gibi aktiviteler kas hacminizi artırır. Yağ depolanmasını önleyen yoğurt: Bu hazırlayacağınız yoğurttan bir öğünde 100 gr. yediğinizde yemekteki kalorinin yağ olarak depolanmasını önleyecek ve metabolizmanızı da arttıracaksınız. 1 çay bardağı az yağlı yoğurt, 1/2 adet kabuğu soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış taze avokado ve 1 çay kaşığı hardalı karıştırıcıdan geçirip, krema haline getirip servis edin.
Aerobik aktiviteler yapmak kas kitlenizi arttırmaz ancak düzenli yapıldığında metabolizma hızınız en az yüzde 8-10 kadar artar. Kas yoğunluğunu arttıracak aktiviteler yapamıyorsanız, orta tempolu ve uzun süren egzersizler yapabilirsiniz. Haftada en az beş kere en az 70 dakikalık egzersizler metabolizmanızı arttırır. Bir ay içerisinde metabolizmanızın hızlandığını hissedeceksiniz. Duran metabolizmayı canlandıran kereviz suyu: Bu formülü her gün az miktarda öğünler dışında, ek olarak günde 500 ml, bir hafta boyunca içmeniz yeterli. Bir su bardağı kadar su için brokoli, salatalık, kereviz kökü ve yapraklarını katı meyve sıkacağından geçirin.
Öğünlerde acı biber, soğan ve sarımsak gibi sebzeleri, zencefil, zerdeçal, tarçın, vanilya ve hardal gibi baharatları kullanmanız metabolizma hızınızda yüzde 3-5'lik artışa neden olabilir. Etlerinizin yanına hardal, sütünüze tarçın, salatalarınıza soğan, sarımsak, acı biber koyabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran greyfurt suyu: 1 adet greyfurdu sıkın. 1 başparmak kadar taze zencefili kabuklarını temizleyin iyice rendeleyip greyfurt suyuna ekleyin ve 1 çay kaşığı vanilya tozu ile karıştırın.
Yüksek protein içeren besinleri spor sonrasında tüketmek yine metabolizmanızın yüzde 8 kadar artmasını sağlayacaktır. Protein içeren yiyecekler sindirim sırasında vücudun fazla kalori yakmasını sağlar. Hem karbonhidrat, hem protein, hem de az yağ içeren bir yiyeceği tüketmek metabolizma için çok etkilidir. Az yağlı süt en uygun besindir. Spor sonrası kası koruyan metabolizmayı hızlandıran süt: 1 su bardağı sütü yarım muz, 1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı tarçın ile karıştırıcıdan geçirin ve için.
Şeker ihtiyacınızı B grubu vitaminlerinden zengin kuru meyve ve kuru yemişlerden rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran marmelat: Kuru incir, kuru kayısı, kuru siyah üzüm, kuru hurma ve kuru eriği bir gece önceden iyice yıkayın ve suda yumuşaması için bekletin. Yeniden yıkayın ve üzerine az süt, az ceviz ve çok az tarçın ekleyin. Marmelat kıvamına gelinceye kadar çekin. Her sabah bir yemek kaşığı marmelât yiyip üzerine iki su bardağı ılık su için.
3 GÜNLÜK METABOLİK KÜR DİYETİ Uyanınca: 1 yemek kaşığı metabolizma hızlandıran marmelat 2 su bardağı su Kahvaltı: 1 su bardağı metabolizmayı hızlandıran greyfurt suyu 1 yumurtalı omlet 1 ince dilim tam tahıllı ekmek Domates, taze maydanoz ve tatlı kırmızı biber Ara: 1 su bardağı duran metabolizmayı canlandıran kereviz suyu Öğle: 2 adet ev yapımı köfte 4 yemek kaşığı az yağlı bulgur pilavı 1 çay bardağı yağ depolanmasını önleyip metabolizmayı hızlandıran yoğurt Domates, taze maydanoz ve tatlı kırmızı biber İkindi: 1 su bardağı spor sonrası kası koruyan metabolizmayı hızlandıran süt Akşam: 1 tabak az zeytinyağı ile pişirilmiş kabak veya lahana yemeği 4 yemek kaşığı az yağlı bulgur pilavı Domates, taze maydanoz ve tatlı kırmızı biber Ara: 1 şeftali veya 1 elma veya 1 kivi veya 2 taze incir veya 1 ince dilim karpuz veya 1 armut
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.