Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mesleki eğitimde daha iyiye gideceğiz

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Türkiye'de önümüzdeki dönemde mesleki eğitim konusunda daha iyiye giden bir tablo ile karşılaşılacağını söyledi.
Mesleki eğitimde daha iyiye gideceğiz
30 Temmuz 2013 00:00:00
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Türkiye'de önümüzdeki dönemde mesleki eğitim konusunda daha iyiye giden bir tablo ile karşılaşılacağını söyledi.

Son yıllarda meslek liselerine yönelik yapılan çalışmalar ile okullarda kılık kıyafet

düzenlemelerine değinen Bakan Avcı, "Ortaokullarda yapılan düzenlemelerle, mesleki eğitimin önüne konulmuş olan bariyerleri kaldırdık. Her mesleğin asgari olmazsa olmazlarını tanımladık. Önümüzdeki dönemde mesleki eğitim konusunda iyiye giden bir tablo ile karşılaşacağımızı söyleyebilirim" dedi.

Her gün daha da iyiye gidecek

Herkesin yakın geçmişte olup bitenleri hala hatırladığını kaydeden Bakan Avcı, Ortaöğretimdeki, Yüksek Öğretim giriş koşullarında yaptıkları düzenlemelerle mesleki eğitimin önüne konulmuş olan bariyerleri kaldırdıklarını vurguladı. Ayrıca özellikle en son teknoloji konusunda eğitim veren meslek okullarına, organize sanayi bölgelerinde açılmakta olan meslek liselerine ciddi teşvikler getirdiklerini aktaran Bakan Nabi Avcı, "Mesleki yeterlikler kurumu sayesinde her mesleğin asgari olmazsa olmazlarını tanımladık. Bunun içinde alınması gereken asgari eğitim düzeylerini belirledik. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde mesleki eğitim konusunda her gün biraz daha iyiye giden bir tabloyla karşılaşacağımızı söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Serbest kıyafet uygulaması serbestleşti

Okullarda kılık kıyafet düzenlemeyle tüm okullarda serbest kıyafet dışında forma da giyilebileceğini hatırlatan Bakan Avcı, artık velilerin ne istiyorsa onu tercih edebileceğini bildirerek, "Velilerin yüzde 60'nın talebi doğrultusunda forma seçebiliyorlardı. Şimdi ise, okullarımızda yüzde 60 değil, yüzde 50 artı 1 velilerimiz ne istiyorlarsa onu tercih edebilecekler. Böylece serbest kıyafet uygulaması gerçekten de serbestleşmiş oldu. Seçeneklerin arasına forma da katılmış oldu" şeklinde konuştu.