Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mescid-i Aksa için İsrail'e öfke yağıyor

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı bölme girişiminde bulunan işgalci İsrail'e öfke yağıyor. Başta Beyazıt Meydanı olmak üzere Türkiye'nin bütün illerinde mescid-e Müslümanları sokmayan İsrail protesto edilecek.
Mescid-i Aksa için İsrail'e öfke yağıyor
21 Temmuz 2017 09:12:00
Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı bölme girişiminde bulunan işgalci İsrail'e öfke yağıyor. Başta Beyazıt Meydanı olmak üzere Türkiye'nin bütün illerinde mescid-e Müslümanları sokmayan İsrail protesto edilecek.

Mescid-i Aksa ile Müslümanların irtibatını koparmak için her türlü şiddet ve alçaklığa başvuran işgalci İsrail'e karşı tepkiler giderek artıyor. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri karşısında olağanüstü zirve düzenlenmesi çağrısında bulundu.

İsrail'in ihlallerine maruz kalan Mescid-i Aksa'ya destek için Arap ve Müslümanlara cuma günü genel seferberlik çağrısı yapan Heniye şunları kaydetti:

"Bütün Müslümanları, kutsallığı ve konumu gerçek anlamda tehlikeye maruz kalan Mescid-i Aksa için acil harekete geçmeye çağırıyorum. Arap ve Müslüman ülkelerin yöneticilerini de sorumluluklarını yerine getirerek, olağanüstü bir zirve düzenlemeye davet ediyorum."

FKÖ yetkilileri, uluslararası camia, Arap ve İslam dünyasına 'acil' notasıyla, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaptığı ihlalleri durdurma adına müdahalede bulunmaları için bir mektup gönderdi.Filistin Dışişleri Bakanlığı ise, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) işgal altındaki kentte yaşayan Filistinlilerin varlığını koruma altına alma çağrısı yaptı.

İsrail Zulmü devam ediyor

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da geçtiğimiz Cuma gününden bu yana süren gerilim dün gece de devam etti. İsrail polisinin bölgeye koyduğu metal dedektörlerini protesto etmek için namazlarını Mescid-i Aksa'nın dışında kılan Filistinlilere polis müdahale etti.

Kudüs'te Yahudi yerleşimcilerin gruplar halinde ve İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenledi. İsrail'in politikalarını protesto eden Filistinliler ise şiddet olaylarına maruz kalıyor. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria'nın Akabe, Kubatiyye, Sayda, Deyr Şeref, İmanin, Salim, Rafat, İzna, Beni Naim ve Ruka köyleri ile El Halil kentinde operasyon düzenlendi. Gece düzenlenen operasyonlarda 12 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.

Öfke Cuma'sına davet

İnsani Yardım Vakfı (İHH), resmi Twitter hesabı üzerinden buluşmaya dair ilk duyurusunu yaptı.

"Mescid-i Aksa'da yeniden özgürce namaz kılınabilmesi için yarın Beyazıt Meydanı'nda düzenlenecek 'Kızgınlık Cuması'nda buluşuyoruz" ifadeleri yer aldı. 81 ilden mesaj verilecek

İstanbul haricinde diğer 80 ilde de benzer bir buluşma gerçekleştirilecek. Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa için buluşulacak.