Mesane kanserinin belirtileri nelerdir?
Kanser bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir Kanser tedavi edilmezse ölümcül sonuçlar doğurabilir. Kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Kanser çeşitlerinden olan mesane kanserinde erken teşhis ve tedavi edilemezse hayati tehlike oluşturabilir. Mesane kanseri en aygın kanser türlerindendir. Mesane kanseri erkeklerde daha fazla görülür. Peki mesane kanseri neden olur? Mesane kanseri belirtileri nelerdir? Mesane kanseri nasıl tedavi edilir? Mesane kanserinin belirtileri ve tedavilerine dair merak edilenler haberimizde yer alıyor.
Günümüzde kadın ve erkeklerin kanser riskiyle karşılaşma oranı yüksektir. Kanser türlerinden en yaygın olanı ise Mesane kanseridir. Özellikle erkeklerde daha fazla görülen bu kanser türü belirtisinde ağrılı idrara çıkma, sık idrara gitmek, idrarda acillik hissi gibi vakalar görülebilir.
İdrara çıkmadan önce, idrarı depolayan organ olan mesane, kas dokularından oluşur. Genellikle erkeklerde sık görülen mesane kanseri tedavi edilmezse hastalık ciddi boyutlara ulaşır. Bu kanser türü sigara tüketiminin yaygın olduğu ülkelerde çok daha düşük yaşlarda görülebilir.
MESANE KANSERİ NEDİR?
İdrar torbası ya da idrak kesesi olarak da bilinen mesane, karın bölgesinin alt bölümünde yer alır ve içerisinde idrarın biriktiği küre biçiminde bir organdır. Mesane duvarı elastik yapıya sahip iç içe geçmiş ve düzensiz kas liflerinden oluşur.
MESANE KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?
En yaygın mesane kanseri belirtisi idrarda kan görülmesidir. Hematuri olarak adlandırılan bu kanama, mesane yarası belirtisi olabilir. Ağrının eşlik etmediği idrarda kanama belirtisi süreklilik arz etmez, aralıklı olarak devam edebilir. Bu belirtiye ek olarak idrar yapmada zorlanma, idrar ile kan pıhtılarının gelmesi ve idrar yaparken yanma gibi belirtiler de mesane kanserinin ilk belirtileri olabilir.
Sigara, puro veya pipo içilmesi idrarınızda zararlı kimyasalların birikmesine sebep olarak mesane kanseri riskini artırabilir.
Sigara içtiğinizde, vücudunuz dumandaki kimyasalları işler ve bazılarını idrar yoluyla dışarı atar.
Bu zararlı kimyasallar mesanenizin içini döşeyen hücrelere zarar vererek kanser riskinizi artırabilir.
Yaşlandıkça mesane kanseri riskiniz de artar. Mesane kanseri her yaşta ortaya çıkabilir, fakat 40 yaşından genç bireylerde nadir görülmektedir.
Normalden daha sık idrara çıkma isteği
İdrar yaparken ağrı veya yanma
Mesaneniz dolu olmasa bile, tuvalete gitmeniz gerekiyormuş gibi hissetmek
İdrar yaparken idrar akışında sorun yaşamak
Gece boyunca birçok kez tuvalete gitme isteği
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.