Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.37
Gram Altın
2507.89
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mert Günok'un kurtarışı dünyada gündem oldu

A Milli Takımımız, Avusturya'yı 2-1 yenerek EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi. Maçın son dakikalarında Mert Günok'un kurtardığı top için, "Günok'un bu kurtarışı Avrupa Şampiyonası tarihinin en büyük kurtarışlarından biri" yorumu yapıldı.
Mert Günok'un kurtarışı dünyada gündem oldu
03 Temmuz 2024 10:06:27
A Milli Takımımız, Avusturya'yı 2-1 yenerek EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi. Maçın son dakikalarında Mert Günok'un kurtardığı top için, "Günok'un bu kurtarışı Avrupa Şampiyonası tarihinin en büyük kurtarışlarından biri" yorumu yapıldı.

Haber: Yunus Akseki

EURO 2024 son 16 turunda Türkiye’ye 2-1 mağlup olarak elenen Avusturya'nın teknik direktörü Ralf Rangnick, büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, "Türkiye’nin Gordon Banks’ini geçemedik" dedi.

Gordon Banks’in 1970 Dünya Kupası'nda Pele’nin golünü kurtardığı an, ‘yüzyılın kurtarışı’ olarak biliniyor. Rangnick, "2-0 geri düşünce işler kolay olmuyor. Golü de bulduk, beraberlik için de yeterince vaktimiz vardı ama tabii ki zor. Çok da yaklaşmıştık ama Türkiye’nin kalesinde Gordon Banks varken bu çok zordu" dedi.

'Sanki Gordon Banks replikası gibi'

İngiltere'nin defans oyuncusu Matthew Upson, Radio Five Live’daki yorumunda, "Günok’un bu kurtarışı Avrupa Şampiyonası tarihinin en büyük kurtarışlarından biri, bu birinci sınıf! Sanki Gordon Banks replikası gibi" dedi.

Dünyanın dört bir yanından futbol severler de Mert Günok’un kurtarışından sonra sosyal medyada övgü dolu sözler yazdı. Andy, "Futbolu istediğin kadar izleyebilirsin ve bundan daha iyi bir kurtarış göreceğini sanmıyorum. Kesinlikle gelmiş geçmiş en iyi kurtarışlarla aynı seviyede. İnanılmaz." dedi. Andrew ise, "Mert Günok, ölüm töreninde Peter Schmeichel’e mükemmel bir saygı duruşunda bulundu." yorumunda bulundu.

JMG, "Kesinlikle muhteşem bir kurtarıştı. Aslında, muhteşem kelimesi bile adaletli değil. Bunu 95. dakikada başarmak, yemin ederim." derken, Howard, "O kurtarış, tartışmasız 1970’teki Gordon Banks - Pele maçından daha iyiydi... çünkü galibiyet içindi." dedi.

Richard, "Bu gördüğüm en iyi kurtarış olabilir. Mert inanılmaz." diyerek Günok’u övdü.

Steve, "Günok’un kurtarışının fotoğrafı ona adalet etmiyor! Kesinlikle muhteşem. Muhtemelen gelecekte tüm zamanların en iyi kurtarışları listelerinde yer alacaktır!" derken, Jon, "Gerçekten Günok’un kurtarışının gördüğüm en iyi kurtarış olduğunu düşünüyorum. İnanılmaz!" dedi.

'Erken konuşmuşum'

Global Sports News, "Diogo Costa’nın dünkü performansından sonra bundan daha iyi bir performans olamayacağını düşünüyordum ama erken konuşmuşum." yorumunu yaptı.

Malik Shamzz ise, "Mert Günok’un kurtarışı kesinlikle akıllara durgunluk veren bir hareketti! Süper kahraman filmi izliyor gibiydik ama Günok dünyayı kurtarmak yerine Türkiye’nin EURO 2024 hayalini kurtardı!" dedi.

Kaynak: TRT Haber