Mersin'de terör örgütlerine eş zamanlı operasyon
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerinin finans kaynaklarını tespit etmek amacıyla bir soruşturma başlattı.
Bu çerçevede, yabancı uyruklu olduğu belirtilen DEAŞ şüphelisi S.K, FETÖ şüphelisi A.F.K. ve PKK/KCK şüphelileri R.E. ile L.O'yu yakalamak için eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.
Operasyon sırasında dronlar kullanıldı ve özel harekat polisleri de operasyona destek verdi.
Ekipler, bazı şüphelilerin evlerine kapıları koçbaşıyla kırarak girdi. Ayrıca, çevrede uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi alan polisler bulunmaktaydı.
Şu an itibarıyla ekiplerin şüphelileri yakalama çalışmaları ve adreslerdeki aramalar devam ediyor.
polis özel harekat nedir?
Polis Özel Harekat (PÖH), polis teşkilatları içinde özel eğitim almış ve özel görevleri yerine getirmek üzere yetiştirilmiş bir birimidir. Polis Özel Harekat birimleri, olağanüstü durumlar, terörle mücadele, rehine kurtarma, suçla mücadele, özel operasyonlar ve benzeri riskli görevlerde çalışır.
Polis Özel Harekat birimi üyeleri, yoğun fiziksel eğitim, silah kullanma becerileri, yakın dövüş teknikleri, rehine kurtarma, bina temizleme operasyonları gibi özel yetenekleri edinirler. Genellikle büyük şehirlerde veya büyük olaylara müdahalede bulunurlar ve yüksek riskli görevleri yerine getirirler.
Bu birimler, ülkelerin iç güvenlik ve kamu düzenini korumak için önemli bir rol oynarlar ve terörle mücadele gibi özel operasyonlarda etkili bir şekilde görev yaparlar. Polis Özel Harekat birimleri, çatışma bölgelerinde veya sivil halkın güvenliğini tehdit eden durumlarda da görev alabilirler. Bu birimler, özel ekipman ve eğitimle donatılmıştır ve genellikle sürpriz operasyonlar yaparak suçluları yakalamak veya tehlikeli durumları kontrol altına almak için kullanılır.
Koçbaşı nedir?
Koçbaşı, genellikle ağır nesneleri kırmak veya kapıları zorlamak için kullanılan bir araçtır. Koçbaşı, genellikle ahşap veya metal bir sapı ve geniş, ağırlıklı bir başlığı olan bir çekiç benzeri bir alettir. Başlık, darbelere karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır ve genellikle bir kapının veya benzeri bir engelin kırılmasına veya açılmasına yardımcı olmak için kullanılır.
Koçbaşılar, güvenlik güçleri, itfaiye ekipleri veya kurtarma görevlileri gibi acil durum ekipleri tarafından kullanılabilir. Ayrıca eski zamanlarda savaşlarda kullanılan bir saldırı aracı olarak da bilinirler.
Koçbaşılar, kapıların veya engellerin hızla geçilmesi gereken durumlarda veya kurtarma operasyonlarında kullanışlı olabilirler. Ancak, yasalara ve güvenlik kurallarına uygun olmayan şekilde kullanılması suç teşkil edebilir ve tehlikeli sonuçlara yol açabilir, bu nedenle genellikle yetkililere veya uzmanlara ait araçlardır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.