Merkel'den dikkat çeken Türkiye çıkışı!
Alman Federal Turizm Ekonomisi Birliği'nin (BTW) Berlin'de düzenlediği Turizm Zirvesi'ne katılan Başbakan Merkel, Mısır ve Tunus ile de Türkiye ile imzalanan türde geri kabul anlaşmaları imzalanması gerektiğini vurguladı. Merkel, aynı zamanda Afrika ülkelerine daha fazla kalkınma yardımları yapılmasını ve göçün asıl nedenleriyle mücadele edilmesi gerektiğini de söyledi.
Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; hafta sonunda Viyana'daki Mülteci Zirvesi'ne katılan Almanya Başbakanı Angela Merkelözellikle Afrika ülkeleri, ayrıca Pakistan veAfganistan ile mülteci anlaşmalarının imzalanması gerektiğini vurgulamıştı. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise AB'nin dış sınırlarının güvenliğinin birincil görev olduğunu belirtti.
AB ile Türkiye arasında geçen Mart ayında kabul edilen mutabakat, Türkiye'denYunanistan'a yasa dışı yollardan geçen sığınmacıların Türkiye'ye iade edilmesini, bunun karşılığında AB'nin de Türkiye'den geri gönderilen her sığınmacı karşılığında bir Suriyeliyi yasal yollardan kabul etmesini öngörüyor. AB ayrıca Türkiye'ye mali yardım sözü de vermiş ve Türklere Schengen Bölgesi'ne vizesiz seyahat konusunda da yeşil ışık yakmıştı.
KARDEŞ PARTİDEN MERKEL'E ÖVGÜ
Merkel mülteci politikaları nedeniyle sürekli kardeş partisi Hıristiyan Sosyal Birlik'in (CSU) eleştiri oklarına hedef oluyordu. Ancak bu defa Hıristiyan Sosyal Birlik Genel Sekreteri Andreas Scheuer Merkel'i Viyana'da savunduğu görüşler nedeniyle övdü. Scheuer, "Balkan güzergahının mültecilere kapalı kalması konusunda AB'nin Balkan güzergahındaki üye ülkelerle görüş birliğine varılmış olması iyi bir gelişmedir" ifadelerini kullandı. Scheuer, bu adımın AB'nin dış sınırlarının güvence altına alınması ve belirli bir düzene geri dönüş açısından çoktan atılmış olması gereken bir adım olduğunun da altını çizdi.
Viyana'daki Mülteci Zirvesi'nde Merkel ile Güney Doğu Avrupa ülkelerinden meslektaşları Balkan güzergahının kapalı kalması ve AB dış sınırlarının güçlendirilmesi yönünde görüş birliği sağlamışlardı. Liderler aynı zamanda AB üyesi olmayan üçüncü ülkeler ile anlaşmalar imzalanarak, sığınma başvurusu reddedilen adayların ülkelerine hızlı bir biçimde geri gönderilmesi yönünde görüş bildirmişlerdi.
Deutsche Welle Türkçe
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.