Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2989.86
BIST 100
8976.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mektuplar süreci hızlandırdı

Öcalan'ın mektubuna Kandil ve Avrupa'dan gelen olumlu yanıt süreci hızlandırdı. Örgüt üzerindeki tek hakimin Öcalan olduğu bir kez daha belgelenirken, Nevruz öncesi İmralı'da yapılan son görüşme barışa dair umutları iyice güçlendirdi.
Mektuplar süreci hızlandırdı
19 Mart 2013 01:00:00
Öcalan'ın mektubuna Kandil ve Avrupa'dan gelen olumlu yanıt süreci hızlandırdı. Örgüt üzerindeki tek hakimin Öcalan olduğu bir kez daha belgelenirken, Nevruz öncesi İmralı'da yapılan son görüşme barışa dair umutları iyice güçlendirdi.

FERHAT AÇIL

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Avrupa ve Kandil'e yazdığı mektuba muhatapların verdiği yanıtlar BDP'ye ulaştı. Hemen akabinde İmralı'ya ziyaret için yeni bir heyet oluşturuldu. Heyet, tüm gazetecileri anlatarak Mudanya üzerinden İmralı'ya gitti.

Mektuplar Öcalan'da

Avrupa ve Kandil'in Öcalan'ın 21 sayfalık mektubuna verdiği yanıtlar heyetle birlikte Öcalan'a ulaştı. Abdullah Öcalan ile görüşecek üçüncü heyette; BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra ikinci heyette de yer alan, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor. Avrupa, Kandil ve BDP'nin Öcalan'ın mektubuna yazdığı yanıtlar ilk önce BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ulaştı. Demirtaş ve beraberindeki heyette mektuplarla birlikte İmralı'ya gitti.

Çekilme çağrısı yapabilir

Milat'a ulaşan bilgilerde Avrupa'nın ve Kandil'in Öcalan'ın mektubuna olumlu yanıt verdiği ve Öcalan'ın "çekilin" çağrısına uyacaklarını belirttiği kaydediliyor. Mektupların ardından Öcalan'ın üç aşamalı çekilme planını örgüte gönderebileceği ifade ediliyor. Üç aşamalı plan çatışmasızlık, sınır dışına çekilme ve silah bırakmayı içeriyor.

Mekap sistemi

Öcalan'ın örgüte yapacağı çağrının Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında kamuoyuna açıklanacağı belirtiliyor. Öcalan'ın çağrısıyla birlikte dağınık bölgelerde yer alan örgüt mensupları hiçbir çatışmaya girmeden yaya olarak sınır dışına çekilecek. Daha sonra Kuzey Irak'ta bulunan kamplarda toplanacaklar. Son olarak da silah bıraktıklarını açıklayacaklar. Tabi bu sürecin uzun yıllar alacağı belirtiliyor. Yaya olarak sınır dışına çekilecek olan örgüt mensuplarının çekilmesinin de aylar alabileceği kaydediliyor.

Diyarbakır'da heyecan dorukta

Bu yıl farklı bir nevruz kutlayacak olan Diyarbakır'da tüm hazırlıklar devam ediyor. Nevruz alanında çalışmalar bitmek üzere. Yıllarca gaz bombası ve çatışmaların gölgesinde kutlanan nevruz bu yıl farklı bir atmosferde geçecek. Öcalan'ın mesajlarının Diyarbakır'da açıklanacak olması tüm gözleri buraya çevirecek. Türkiye yeni bir süreci başlatması beklenen açıklamayla barış süreci hızlandırılmış olacak.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme