Dolar (USD)
35.19
Euro (EUR)
36.68
Gram Altın
2954.14
BIST 100
9626.56
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meksika'da yayımlanan yarışma programı Artvin'de çekiliyor

Meksika'da yayımlanan "La Isla Desafio en Turquia" adlı yarışma programının bazı bölümleri, Artvin'e bağlı Ardanuç ilçesinde çekimi yapılıyor. .
Meksika'da yayımlanan yarışma programı Artvin'de çekiliyor
29 Ağustos 2023 14:51:37
Meksika'da yayımlanan "La Isla Desafio en Turquia" adlı yarışma programının bazı bölümleri, Artvin'e bağlı Ardanuç ilçesinde çekimi yapılıyor. .

Aydınlar köyünde kiralanan arazide Acun Medya ekibince 10 gündür devam eden çekimlerde, 17'si köy halkından olmak üzere yarışmacılar dahil yaklaşık 200 kişi görev alıyor.

Çekimler yarın tamamlanacak

Yarın tamamlanacak çekimlerin yapıldığı seti ziyaret eden Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik, gazetecilere, yarışma programının ilçenin tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.

Ardanuç'un tanıtımı için çalışmalara devam ettiklerini belirten Çelik, "'Ardanuç'u dünyaya tanıtacağız.' diye söz vermiştik. Birkaç aydır sosyal medya içerik üreticileriyle tanıtım programları yapıyorduk. Bu dikkati çekti. Bu dikkatin sonucunda Acun Medya Ardanuç'u tercih etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Daha çok yürüyecek yolumuz, yapacak işlerimiz var. Tüm vatandaşlarımızı Ardanuç'u gezmeye, buraları görmeye davet ediyoruz." dedi.

Survivor’a benzer bir program

Program Yapımcısı Burak Topuzlu ise ilçede 10 gündür yürüttükleri yoğun çalışmanın sonuna geldiklerini ifade etti.

Meksika'da en çok izlenen televizyon kanallarından birine yarışma programı çektiklerini kaydeden Topuzlu, "Yöre halkı ve devlet yetkilileri bizlere yardımcı oldu. Burada çok güzel karşılandık. Kamuoyunda 'Survivor' diye bilinen yarışmaya benzer bir program. Üç farklı takımın birbiriyle çeşitli parkurlarda yarıştığı bir format. Türkiye'de çekimlere Kapadokya ile başladık. Daha sonra Ardanuç'a geldik. Buradan da Mardin'e gideceğiz." diye konuştu.

Yabancı bir ülkede köyümüzü duymak güzel olacak

Topuzlu, Türkiye'nin tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Artvin doğal güzellikleriyle turist alan bir bölge. İnsanların buradaki yaylaları, doğayı daha çok tanımaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının yönlendirmesiyle Ardanuç'u tercih ettik." dedi.

Köy sakinlerinden Yasemin Bilgin de köylerinde yarışma çekileceğini duyunca şaşırdıklarını dile getirerek, "İzlemeye geldik. Burada gençlerimiz de çalışıyor. Köyümüz, ilçemiz tanıtılmış oldu. Yabancı bir ülkede köyümüzün adını duymak da güzel olacak. Set ekibiyle de kaynaştık. Köyümüz adına gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

artvin2_52ee221fdf0ab32b13a9ba1fd8550c4e.jpg

Artvin coğrafi yapısı

Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer alan, Karadeniz'e kıyısı bulunan bir ildir. İl, Türkiye'nin Gürcistan'la olan sınırında yer alan kuzeydoğu köşesidir. Doğusunda Ardahan ili, güneyinde Erzurum ili ve batısında Rize ili vardır.

2019 Yılı verilerine göre nüfusu 170.875’dir. Bu nüfusun %62,4'ü şehirlerde yaşamaktadır. İlin yüzölçümü 7.436 km²'dir. İlde km²'ye 23 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 30'dur.) İl merkezinin denizden yüksekliği: 530 m.'dir.

2020 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 9 ilçe, 9 belediye, bu belediyelerde 39 mahalle ve ayrıca 320 köyü vardır.[

Coğrafi ve kültürel yapısıyla Anadolu'nun diğer bölgelerinden keskin çizgilerle ayrılır. Yüzey şekilleri çok engebelidir. İklim çeşitliliği fazladır. İlin en önemli akarsuyu, 1956 yılına kadar adını veren Çoruh Nehri'dir. Artvin boğalarıyla meşhur bir il olup simgesi boğadır. Artvin il topraklarının yaklaşık %55’ini ormanlık alanlar kaplamıştır. Murgul'da bakır madeni vardır. Tarihte genellikle Livane ve Çoruh adıyla bilinir. Artvin il nüfusunu Gürcüler, Hemşinliler, Ahıska Türkleri ve Lazlar oluşturur.

Millî parklarıyla ünlüdür. Şavşat ilçesinde bulunan Karagöl Sahara Millî Parkı içerisinde bulunan Şavşat-Karagöl ve Borçka-Karagöl turistik yerlerden bazılarıdır. Efeler-Gorgit Tabiatı Koruma Alanı esas olmak üzere Camili yöresi Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü tarafından biyosfer rezerv alanı olarak belirlenen Türkiye'deki tek bölgedir ve bir dünya mirası olarak görülmektedir.

İlin bir önceki adı Çoruh olup, TBMM'nde kabul edilen 17 Şubat 1956 tarih ve 6668 sayılı kanunla Artvin olmuştur.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin