Meksika''da bir köyde 5 bin kişi Müslüman oldu
İslamofobinin yükselişe geçtiği, Müslümanların sahte terör gruplarıyla bağdaştırılmaya çalıştığı bu dönemde Meksika'da Müslüman sayısının artması sevindiriyor.
Son 10 yılda istikrarlı bir şekilde sürdürülen İslam dininin en doğru şekilde tanıtılması faaliyetleriyle birlikte 15 yıl önceye göre 3 kat artış göstererek Meksika'daki Müslümanların sayısı 5 bin 500'e ulaştı.
Themuslimvibe'de yer alan habere göre, Lübnan, Suriye ve hatta İspanya'dan tasavvuf ehli Müslüman göçmenlerin Meksika'ya gelişi bu sürecin hızlanmasına katkıda bulundu.
Kalpleri İslam'a döndü
Meksika'nın Chiapas bölgesinde bir köy eşsiz bir İslam merkezine dönüştü. Birçoğu Roma Katolikliği olarak tanımlanan yerli Maya halkının kalbi İslam'a döndü.
Yerli Tzotzil halkları olarak bilinen San Cristobal de las Casas çevresinde bulunan bu küçük topluluk, eşsiz dağlık manzarası olan Chiapas'ın güneyinde kendi İslam merkezini kurdu.
30 yılda sayıları 5 bini geçti
Meksika'nın güneyinde etkili olan Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu olarak bilinen silahlı devrimci bir grup başta olmak üzere Katolik Hristiyanlığın ve ABD'nin etkili olduğu kapitalizm hareketlerinden etkilenen bu topluluk 1980'lerden itibaren yönünü İslam'a çevirerek dönüşümün ilk tohumlarını filizlendirdi.
1989 yılından itibaren ise değişim hızlanarak büyüdü Müslümanların sayısı 5 bin 500'e ulaştı.
Tzotzil halkları, günümüzde Meksika'nın güneyindeki Chiapas eyaletine özgü bir yerli Maya grubudur. "Tzotzil" kelimesi kendi dillerinde "yarasa insanları" anlamına geldiği söylenir.
Nüfusu 300.000'in biraz altında olan Tzotzil halkı, Orta Amerika eski Maya imparatorluğunun soyunun kalan son kalelerinden birini temsil ediyor.
Erkekleri takke kadınları geleneksel şal kullanıyor
Chiapas'ta, Müslüman Maya topluluğu üyeleri, genellikle geleneksel Maya şallarından başörtüsü takarken, erkekler takke kullanıyor.
Bu küçük Müslüman topluluğunun üyelerinden biri olan Mustafa, "İnsanların dönüşüm kararımızın ardından bize olan bakış açıları değişti. Bizim terörist olduğumuzu ve bizden korkmaları gerektiğini düşündüler. Ancak zamanla ve bizim tavırlarımızla birlikte bu fikir değişti" dedi.
İslam dinini seçen Meksikalı yerliler hem örfi hem de dini kimliklerini dengede tutuyor. Bu çoğunluğu Müslüman olmayan bir ülkede yaşayanların genel olarak harcadı bir çaba olarak kendini gösteriyor.
Müslüman Tzotzil topluluğunun üyeleri; "Dilimi konuşmak istiyorum, yerli elbiseyi giymek istiyorum ama aynı zamanda Allah'a inanmak istiyorum" diyor.
Müslümanların sayısı hızla artış gösteriyor
Amerika Birleşik Devletleri'nde Latin-Amerikalı Müslümanların sayısının artışı son derece heyecan verici.
Geleneksel Maya inançlarının, İspanyolların eliyle ülkede etkili olan Roma Katolikliğinin ve yerli dinlerin ülkesi olan Meksika'da İslam, Meksika kültürünün ve ahlakının en güzel yönlerini öne çıkardığı için halk tarafından benimseniyor.
İslamofobinin yaygınlaştığı, ırkçılığın ve göçmen karşıtı söylemlerin dünya genelinde en yüksek düzeydeki devletler tarafından açıkça kullanıldığı bir dönemde bu tür haberlerin desteklenmesi gerekiyor.
Müslümanlar ve İslam'a yönelik nefret söylemleri ve eylemleri yükseliyor gibi gözükse de, güney Meksika'daki çeşitlilik ve hoşgörünün gerçek gücünü içeren bu küçük Müslüman köyünün sessiz güzelliğini duyalım ve duyuralım.
Yenişafak
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.