Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mehmet Sekmen: Erzurum'da provokasyonu başlatan CHP'nin kendisi

07 May 2023 23:48:18
Erzurum'da yaşananların ardınan kameralar karşısına geçen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Maalesef hazılıklı gelinmiş ki pankartlar hazırlanmış. Bugün İstanbul'da yapılan mitinge gölge düşürmek için gayret gösterilen bir hadise. Taş atan kendileri, polisi zora sokan kendileri" dedi.

Büyük seçime 7 gün kala Cumhur İttifakı'nın adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaklaşık 2 milyon kişinin katıldığı miting gerçekleştirdi.

Bu sırada İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Erzurum'a miting düzenlemek için gitti.

Miting için Erzurum'a giden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na İl Seçim Kurulu tarafından büyük miting alanı gösterildi.

CHP Erzurum İl Başkanlığı ve Ekrem İmamoğlu, büyük meydanın doldurulamayacağını öngörüp şehir merkezinde miting yapma kararı aldı.

İzinsiz gerçekleştirilen bu miting Erzurum'da olayların çıkmasına neden oldu.

Çıkan olaylara polis ekipleri müdahale ederken Ekrem İmamoğlu, durumdan siyasi çıkar elde etmek için hemen harekete geçti.

Mehmet Sekmen: Provokasyonu başlatan CHP'nin kendisi

Yaşananların ardından kameralar karşısına geçen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Maalesef hazılıklı gelinmiş ki pankartlar hazırlanmış. Bugün İstanbul'da yapılan mitinge gölge düşürmek için gayret gösterilen bir hadise. Taş atan kendileri, polisi zora sokan kendileri" şeklinde konuşurken olaylara ilişkin bir video kaydı da paylaştı.