Medeniyetler şehri Diyarbakır'da bayram hareketliliği yaşandı
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "Medeniyetler Kenti" olarak tescillenen, 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır, tarihi ve turistik mekanlarıyla Kurban Bayramı'nda da yerli ve yabancı turistlerin tercihi oldu.
Kentin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlar, İçkale Müze kompleksi, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i kabul edilen Ulu Cami, Ongözlü Köprü, Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve kültürel mekanları bayramda çok sayıda kişi ziyaret etti.
Kurban Bayramı tatilinde rotayı Diyarbakır'a çeviren ziyaretçiler, öğlen saatlerinden itibaren tarihi mekanları gezerek yöresel lezzetleri tatma imkanı buldu.
- "Burası sıcağa rağmen bir cazibe merkezi"
TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, AA muhabirine, yaptıkları tanıtım çalışmaları sayesinde Mezopotamya'nın ön plana çıktığını, bu kapsamda Diyarbakır'a da yoğun talep olduğunu söyledi.
Bayramda tatil planı yapan yerli ve yabancı turistlerin sıcak havaya rağmen Diyarbakır'ı tercih ettiğini belirten Baturay, şöyle devam etti:
"Yerli ve yabancı turistler Mezopotamya'yı görmek istiyor. Mezopotamya dediğimiz zaman Diyarbakır onun göbeğinde yer alıyor. Tur otobüsleri, kafilelerini burada rahatlıkla görebiliyoruz. Bunun yanı sıra bölge illerden gelen misafirleri de eklediğimiz zaman beklentilerin üstünde bir sezon geçiriyoruz bayram dönemi için. Diyarbakır gündüz sıcak olduğu için saat 17.00'den sonra serin hava başlıyor. Misafirler bunu bildiği için bölgeyi tercih etmeye devam ediyor. Burası sıcağa rağmen bir cazibe merkezi."
- "Ciğer kebabına çok talep var"
Merkez Sur ilçesinde ciğer kebap lokantası işleten Faik Özalan da Ramazan Bayramı'nda kentte yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşandığını anımsattı.
Sıcak hava nedeniyle bu bayram yoğunluğun kısmen azaldığını belirten Özalan, şöyle konuştu:
"Geçen bayram bayağı çalışma yaptık ancak hazırlıksız yakalandık. Bu bayram hazırlık yaptık. Sıcak havadan dolayı saat 17.00'den sonra yoğunluk başlıyor, geceye kadar devam ediyor. Ciğer kebabına çok talep var. Bu yaz çok fazla turist bekliyoruz."
Yöresel ürünler satan esnaf Feysel Ekin ise bayram dolayısıyla turistlerin kenti ziyaret ettiğini, esnaf olarak bu durumdan çok memnun olduklarını, bu yoğunluğun devam etmesini istediklerini aktardı.
Eniştesi ve ablası ile Rize'den gelen Merve Arpas, kente ilk defa geldiğini, tarihi yerlerine ve kültürüne hayran kaldığını kaydetti.
Kentte 2 gün konaklayacaklarını anlatan Arpas, "Diyarbakır hem kültür hem de tarih olarak çok zengin bir memleket. Büyük bir merakla buraları gezeceğiz. 2 gün boyunca Diyarbakır’ın tarihi yerlerini gezeceğiz." ifadelerini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.