Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İlk kez uygulanmaya başlayan yaz okullarına İstanbul'dan yoğun ilgi

​Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer öncülüğünde 4 Temmuz tarihinde ilk kez uygulanmaya başlayan "matematik" ve "İngilizce" seferberliği kapsamındaki yaz okulları ile bilim ve sanat merkezlerindeki yaz okullarına İstanbul'daki öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.
İlk kez uygulanmaya başlayan yaz okullarına İstanbul'dan yoğun ilgi
17 Ağustos 2022 00:02:02
​Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer öncülüğünde 4 Temmuz tarihinde ilk kez uygulanmaya başlayan "matematik" ve "İngilizce" seferberliği kapsamındaki yaz okulları ile bilim ve sanat merkezlerindeki yaz okullarına İstanbul'daki öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

milatgazetesi.com

4 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde 16 bin 294 kursta ve 414 bin 731 öğrencimiz ile matematik yaz okullarını; 11 bin 566 kursta ve 327 bin 104 öğrencimiz ile de İngilizce Yaz Okulları başlatıldı.

Yaz okulları 1_e685d59c014340f0ccefc6dc7356d78f.jpeg

Yaz okullarındaki eğitimler, matematik ve İngilizce branşında ilkokul 4, ortaokul ve lisedeki tüm kademelerde; BİLSEM'lerdeki bilim ve sanat yaz okullarının ise 2. sınıftan lise son sınıfa kadar tüm kademelerinde 4 Temmuz itibarıyla başladı. Öğrenciler, haftada 12 saat, 4 hafta sonunda 48 saat olacak şekilde eğitim alıyorlar. Matematik seferberliği kapsamında eğitici atölyeler öğrencilerin matematiğe karşı olumlu tutum oluşturmaları için eğlenceli etkinlikler; yabancı dil seferberliği kapsamında ise konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla İngilizce derslerinden etkinlik temelli uygulamalarla araştırma, gezi-gözlem çalışmaları, maket oluşturma, sunum yapma gibi yaşantıya dayalı etkinliklere yer veriliyor.

Öğretirken eğlendiren perspektif

Yaz okulları 9_f1b111b479b659d573075ac302745416.jpeg

Eğitici atölyelerin yanı sıra okul dışı öğrenme ortamlarını da içeren Yaz Okulları öğrencilere, disiplinlerarası etkileşimi ön plana çıkaran, öğretirken eğlendiren bir perspektif de sunuyor. Yaz Okulları İstanbul’da da öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Yaz Okulu açan okullardan biri olan Üsküdar Selimiye Ortaokulunda da öğrenciler, öğretmenler ve veliler süreçten memnuniyetlerini dile getirdiler.

Öğretmen ve velilerimiz çok memnun

Okul müdürü Bilal Çolak Yaz Okullarına büyük bir ilginin olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bakanlığımızın ilk defa uygulamaya koyduğu Yaz Okulunu biz de okulumuzda başlatmış bulunuyoruz. Süreçten öğrenci, öğretmen ve velilerimiz çok memnun. Okulumuzda bu kurslara başlayan 120 öğrencimiz var. 7 öğretmenle yaz kurslarına devam ediyoruz. Pazartesi, salı, çarşamba günleri, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin durumlarını da değerlendirerek bir ders programı yaptık. Bu ders programıyla öğrencilerimiz okula devam etmekte. Velilerimiz ve öğrencilerimiz süreçten çok mutlu. Ders saatlerinin dışında da okulda, boş zamanlarını değerlendiriyorlar. Bunun için voleybol ve basketbol kursu açtık. Bunun yanında da çocuklarımızın boş zamanlarında kütüphanemizde kitap okumalarını sağlayarak onlara okuma alışkanlığını kazandırmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız için bir hobi bahçesi oluşturduk. Yaz okuluna katılan öğrencilerimiz bahçemizde üretmiş oldukları ürünleri toplayarak öğle vakitlerinde yiyecekleri olarak kullanmaya başladılar. Haftanın üç gününü okulda geçirerek çocuklarımıza burada eğitim öğretim vermekten dolayı çok mutluyuz. Biz öncelikle Sayın Bakanımıza İl Millî Eğitim Müdürümüze, ilçemizdeki müdürlerimize bu imkânı bize sağlayan tüm yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Okulu bir hayat alanına çevirmemize vesile oldukları için.”

70 öğrenci eğitim alıyor

Okul İngilizce öğretmenlerinden Demet Bilgin, haftada 12 saat olmak üzere, bir ayda toplam 48 saat uygulanan İngilizce Yaz Okulu için şunları söyledi: "Okulumuzda açılan İngilizce Yaz Okulunda 70 öğrencimize eğitim veriyoruz. Öğrencilerimize sürece aktif olarak dahil olabilecekleri, öğrenmekten keyif alacakları temalarla eğitici etkinlikler gerçekleştiriyoruz. İngilizce Yaz Okulunda özelikle karşılıklı iletişime ve konuşmaya dayalı etkinlikler, oyunlar, şarkılar ya da drama etkinlikleri de kullanıyoruz. Yaz Okulu oldukça eğlenceli ve eğitici geçiyor. Çocuklar İngilizceyi çok seviyorlar. Çünkü iletişim dili. İngilizce Yaz Okulu öğrenilenlerin hatırlanması ve yeni eğitim öğretim dönemine hazırlık açısından da verimli geçiyor. Bakanlığımızın hayata geçirdiği en iyi uygulamalardan biri diyebilirim.”

Hem eğlenip hem öğreniyorum

Yaz okulları3_0333e2f59af1a471a35ee47eb7f6d4ec.jpeg

Okul öğrencilerinden Merve Kökten ise devam ettiği Yaz Okuluyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Okulumuzda açılan matematik ve İngilizce Yaz Okullarına gidiyorum ve çok memnunum. Bu yaz okullarında hem eğleniyorum hem öğreniyorum. Yazın da arkadaşlarımla ve öğretmenlerimle olmaktan çık mutluyum. Dersler dışında da arkadaşlarımla okulda sosyalleşip voleybol ve basketbol kurslarına katılıyorum. Bu uygulamadan çok memnunum. Seneye de devam etmesini istiyorum.

Yaz okuluna isteyerek geliyorlar

Yaz okulları 2_46fc2f448f81ea81afb37bf2dff9664f.jpeg

Okul öğrenci velisi Meltem Toksöz ise 6. Sınıfa giden çocuğunun yaz okuluna severek geldiğini belirterek: “Çocuğum, Yaz Okuluna isteyerek geliyor. Eksiklerini tamamlamak amacıyla ve altıncı sınıfa bir hazırlık olsun diye gitmesini ben de destekledim. Süreçten çok memnunum. Yaz tatilini öğrenerek ve eğlenerek geçiriyor. Arkadaşlarını da çok seviyor. Sıcak bir ortam var burada. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

741 bin 935 öğrenci kayıt oldu

4 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde 16 bin 294 kursta ve 414 bin 731 öğrencimiz ile matematik yaz okullarını; 11 bin 566 kursta ve 327 bin 104 öğrencimiz ile de İngilizce Yaz Okulları başlatıldı. Böylece bu yıl ilk kez Millî Eğitim Bakanlığının açmış olduğu matematik ve İngilizce Yaz Okullarına ülke genelinde toplam 27 bin 860 kursta 741 bin 835 öğrenci kayıt oldu.