Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2894.12
BIST 100
10048.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

McDonald's'a

Müslüman öğrenciyi McDonald's'a gittiğine pişman ettiler
McDonald's'a
08 Aralık 2017 14:02:00
Müslüman öğrenciyi McDonald's'a gittiğine pişman ettiler

19 yaşındaki Müslüman bir öğrenci, Kuzey Londra'daki Holloway yolunda bir McDonald's şubesinde başörtüsü nedeniyle kovuldu. Öğrenci, yapılan ayrımcılığı kameraya alıp paylaşarak sosyal medyada büyük bir tartışmaya yol açtı. Videoda 19 yaşındaki Müslüman kıza restoranın güvenliğinin "ya başörtünü çıkar, ya da buradan git!" dediği duyuluyor.

Risalehaber'e göre Müslüman kız, yaşadığı ayrımcılık sonrası güvenlik görevlisine, "Başörtüsünü dini nedenlerden ötürü giyiyorum ve bundan utanacak değilim. Şimdi sıraya gireceğim ve istediğim yiyecekleri alacağım, çünkü bu benim hakkım." dedi. İngiltere'nin ünlü gazetesi Independent'a gönderilen bu video bir anda dünya genelinde viral oldu.

Videodan sonra ünlü fast-food zincirine ayrımcılığı nedeniyle tepki yağarken, McDonald's konuyla ilgili açıklama yaparak bu olayda yer alan kişilerin kendi görüşlerini yansıtmadığını, başörtülü birinin restoranlarına girmesini kısıtlayan herhangi bir politikalarının bulunmadığını söyledi. McDonald's, yazılı açıklamasında tüm müşterilerden özür dilediğini ve bu konuyu ciddiye aldıklarını söyledi.