Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2834.21
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mazlumlara 60 ton un

Mazlumlara 60 ton un
17 Nisan 2013 00:00:00

MİLAT / ANKARA

Özgür-Der Suriyeli Muhacirlere Yardım Komisyonu Suriyeli kardeşleri ile dayanışmasını sürdürüyor. "Her Evden Bir Torba Un" kampanyası kapsamında daha önce yüzlerce ton un yardımında bulunan komisyon, son olarak 60 ton unu da Suriye halkına ulaştırdı.

Bayrampaşa'da düzenlenen "Suriye Halkıyla Dayanışma Gecesi"nde yapılan bağışların da yer aldığı 3 TIR'lık yardım Ra's-ul Ayn, Halep ve Rakka'ya ulaştırıldı.

Gaziantep'ten yola çıkan 60 ton un yüklü yardım tırlarından biri Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısından Halep'e, ikincisi Akçakale Sınır Kapısından Ra's-ül Ayn'e, üçüncüsü de aynı sınır kapısından Rakka'ya gönderildi.

Kilis üzerinden Halep'e giden birinci yardım TIR'ı Öncüpınar Sınır Kapısından geçip İHH ve Ligasetül Melhuf üyeleri ile bir araya geldi. Unlar, mazlumlara ulaştırılmak üzere direniş gruplarından Ligasetül Melhuf'a ait kamyonlara yüklenerek Halep'e gönderildi.

Şanlıurfa üzerinden sınıra giden diğer un yüklü TIR'lar da Adana, Diyarbakır ve İstanbul Özgür-Der üyelerinden oluşan bir heyet tarafından Akçakale Sınır Kapısında karşılandı. Getirilen yardımları tampon bölgede muhaliflere teslim eden heyet, sınır beldesi olan Tel Abyad'a geçti.

Günü Rakka'da geçiren heyet, akşam saatlerinde Akçakale sınır kapısından geçerek Adana, Diyarbakır ve İstanbul'a döndü.

Deniz Feneri de kuru gıda ve kıyafet gönderdi

Deniz Feneri Derneği ile Hatay'daki bir firma tarafından Suriyelilere 2 TIRu2008dolusu yardım malzemesi gönderildi. Denezi Feneri Derneği ve Antakya Uygun Ticaret tarafından sağlanan gıda, kıyafet, çocuk maması ve ilaçlar, Suriye Sebil Derneği yetkililerine teslim edildi.

İlçede bir depoya indirilen yardım malzemelerinin paketlenerek dağıtılacağını ifade eden derneğin Yayladağı sorumlusu Mustafa Sakallı, "Gelen yardımlar arasında, 17 ton kuru gıda, 5 bin kıyafet, 750 çocuk ve yetişkin ayakkabısı, 50 koli mutfak malzemesi, 400 kilo peynir, 2 bin defter ve 6 bin paket çocuk maması yer alıyor. Bunların yarısı Yayladağı'nda dağıtılacak, diğer yarısı da Suriye'ye gönderilecek" dedi.