Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mazbataya FETÖ ve PKK sevindi

Almanya, Fransa ve Yunanistan’dan sonra CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı kutlamalarına kökü dışarıda kuruluş FEMEN’den de ahlaksız bir paylaşımla destek geldi.
Mazbataya FETÖ ve PKK sevindi
19 Nisan 2019 08:55:00
Almanya, Fransa ve Yunanistan’dan sonra CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı kutlamalarına kökü dışarıda kuruluş FEMEN’den de ahlaksız bir paylaşımla destek geldi.

Özlem DOĞAN

Selahattin Demirtaş’ın isteği üzere CHP’ye oy verdim’ diyen HDP’lilerden ve firari FETÖ’cülerden de mazbata üzerine zafer paylaşımları CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını hangi ittifaklarla kazandığını ortaya koydu.

Ahlaksızlıktan son nokta

2008 yılında Ukraynalı Anna Hutsol tarafından kurulan ve dünya çapında yaptıkları üstsüz eylemlerle adından söz ettiren kadın aktivistlerin Türkiye şubesi FEMEN Türkiye, sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yaptı. Cami duvarı önünde üstü çıplak bir FEMEN eylemcisinin vücuduna Ramazan ayında iftar vaktine atıfta bulunarak ‘Vakit Erdoğansız İstanbul vakti’ yazıp paylaşım yapması büyük tepki topladı.

HDP’liler de İBB’den hak istiyor

Mazbatanın İmamoğlu’na verilmesinin ardından sosyal medyada yüzlerce paylaşım yapan HDP’liler, ‘zaferinizi borçlu olduğunuz HDP’nin ismini de anmak zorundasınız’, ‘Selahattin Demirtaş bir oyluk canları var demişti, o benim oyumdu, CHP’ye oy verdim. Selo başkan haklıymış’, ‘herkesten fazla emeği olan Demirtaş’a bin selam’, ‘gidişler sessiz oldu dönüşleri muhteşem olacak, yazın bir kenara, mazbata geldi’ cümleleriyle tutuklu Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştı. PKK’nın siyasi kolu HDP’nin CHP’yle olan ittifakının belediyelere nasıl yansıyacağı, PKK’ya peşkeş çekilip çekilmeyeceği merak ediliyor.

Vatan hainleri bayram yapıyor

CHP’nin mazbata sevincini kutlayanlar arasında FETÖ’nün firari hainleri ve Almanya’ya kaçan Can Dündar da yer alıyor. ‘Boşuna çekilmedi bu acılar bekle bizi İstanbul’ başlığıyla İmamoğlu’nun mazbatasını almaya gidişini paylaşan Dündar’ın ‘bu daha başlangıç’ yorumu akıllara yeni bir hainlik planı peşinde mi sorusunu getirdi. Türkiye’ye ihanet eden teröristlerin oluşturduğu FETÖ’nün firari hainleri de vatanları ABD’den Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine twitler atmaya devam ederken CHP’nin mazbata sevincini büyük bir zafer edasıyla kutladılar.