Mavi Marmara şehitlerine Gazze'de anma
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 7'nci yılı dolayısıyla Gazze'de anma etkinliği düzenledi.
Gazze Limanı'nda düzenlenen etkinlikte Filistinli gençler, Türkiye ve Filistin bayraklarının yanı sıra Mavi Marmara şehitlerinin fotoğraflarını taşıdı. İHH'nın koordinasyonuyla Gazze'de açılan Türk Osmanlı Kültür Merkezi'nde eğitim gören Filistinli çocuklar da 7 yıl önce yaşananları canlandırdı.
İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya, etkinlikte yaptığı konuşamada, "Mavi Marmara saldırısının 7'nci yılında uluslararası sularda bütün dünyanın gözleri önünde öldürülen şehitlerimizi anıyoruz. Mavi Marmara şehitleri Filistin halkının zihinlerinde kalacak." dedi.
Abluka altındaki Gazze'de durumun kötüleştiğine dikkati çeken Kaya, Arap ve İslam ülkelerine Gazze'ye yardım etmeleri, sorumluluk almaları ve İsrail'in Yahudileştirme politikasına maruz kalan Mescid-i Aksa davasını üstlenmeleri çağrısında bulundu.
Mavi Marmara Filistin halkının kalbinde tarihi bir sembol olarak kalacaktır"Gazze'deki Dışişleri Bakan Vekili Gazi Hamad da Mavi Marmara olayının Filistin davası ve Filistin halkının çektiği sıkıntıların özgür dünyanın zihnine kazındığının kanıtı olduğunu söyledi.
Hamad, "Mavi Marmara, Filistin halkının kalbinde, dünya halklarının Filistin davasının yanında olduğu umudu veren tarihi bir sembol olarak kalacaktır." diye konuştu.
"Gazze Ablukasını Kırmak İçin Uluslararası Girişim" adına konuşan Muna Sekik de yaklaşık 2 milyon Gazzelinin abluka altında tutulmasını "toplu cezalandırma" olarak niteleyerek bunun ne yasal ne de ahlaki olduğunu kaydetti.
Türk hükümeti ve halkının Filistin davasını desteklemesinden övgüyle söz eden Sekik, uluslararası insan hakları kuruluşlarına ablukayı kaldırması için İsrail'e baskı yapmaları çağrısında bulundu.
Gazze'ye insani yardım götürülen Mavi Marmara gemisine, uluslararası sularda İsrail askerleri tarafından 31 Mayıs 2010'da düzenlenen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş, 50'yi aşkın kişi yaralanmıştı. Mavi Marmara saldırısı, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.