Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mardin'de hain saldırı: 3 şehit

Mardin'in Midyat ilçesinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda ilk belirlemelere göre bir asker ile 2 korucu şehit oldu, 9 kişi yaralandı.
Mardin'de hain saldırı: 3 şehit
25 May 2016 21:01:00
Mardin'in Midyat ilçesinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda ilk belirlemelere göre bir asker ile 2 korucu şehit oldu, 9 kişi yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Midyat ilçesinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda bir asker ile 2 korucunun şehit olduğunu, biri ağır 2 askerin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, dün 19.30'da Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıda bir asker ile 2 köy korucusunun şehit olduğu, biri ağır iki askerin yaralandığı ifade edilen açıklamada, hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, tüm kahraman korucu camiasına ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Mardin Valiliğinden açıklama

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Anıtlı Jandarma KarakolKomutanlığında görevli personelin, saat 19.30 sularında karakola yaklaşan şüpheli bir aracı durdurmak istediği belirtildi.

İkaza rağmen durmayan araca ateş açıldığı ifade edilen açıklamada, bu sırada teröristlerin bomba yüklü aracı patlattığı, olayda bir asker ile 2 korucunun şehit olduğu, yaralanarak Midyat Devlet Hastanesine kaldırılan bir askerin ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren araçtaki 2 teröristin parçalanarak öldüğü kaydedilen açıklamada, "Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmış olup bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz eder, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diler, yaralı askerimize acil şifalar temenni ederiz." ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme