Dolar (USD)
34.14
Euro (EUR)
38.06
Gram Altın
2888.94
BIST 100
10058.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mao''cu Çin''den haddi aşan hamle

Çin''i yöneten Komünist Parti, Kur''an-ı Kerim''in kendi ideolojilerine uygun olmadığını savunarak, kutsal kitabımızın yeniden yazılması için harekete geçti.
Mao''cu Çin''den haddi aşan hamle
24 Aralık 2019 11:23:00
Çin''i yöneten Komünist Parti, Kur''an-ı Kerim''in kendi ideolojilerine uygun olmadığını savunarak, kutsal kitabımızın yeniden yazılması için harekete geçti.

Başta dini özgürlükler olmak üzere, her türlü hürriyetin günden günde kısıtlandığı komünist Çin'de, Şi Cinping yönetimi, Kur'an, İncil ve Budist Sutraların meallerinin Maoist Çin Komünist Partisi'nin ideolojisine göre yeniden yazılması için düğmeye bastı.

Geçtiğimiz kasım ayında, Çin Komünist Partisi'nin daimi üyesi ve Başbakan Yardımcısı Wang Yang'un yönetiminde, ülkenin en önemli dini inanç gruplarının temsilcilerinin davet edildiği bir sempozyum düzenlendi.

Wang, ülkedeki dinlerin Çin kültürü ve Komünist Partisi'nin doktrinleri ile uyumlu bir şekilde yorumlanması gerektiğini savundu.

Çin devlet haber ajansı Xinhua'nın yayınladığı toplantı özetinde, "Dini metinlerin eksiksiz bir şekilde değerlendirilmesi ve gerektiğinde uygunsuz olan içeriklere değişiklikler yapılmalı ve metinler yeniden çevrilmeli" ifadesi dikkat çekiyor.

Dinleri 'Çinlileştirme' hedefi

Fransız Le Figaro'nun haberine göre, ana kültlerin temsilcilerinin bir araya geldiği bu toplantı, ekim ayının sonunda Komünist Partisi'nin genel kurulununda alınan kararların uygulanması için yapıldı.

EuroNews'in haberine göre Çin Komünist Partisi, dış ülkelerininden etkisinden bağımsız, Maoist ideolojiye bağlı bir yaşam modeli oluşturmayı hedefliyor. Bunun için dış ülkelerin "müdahale vesilesi" olarak gördüğü dinleri "Çinlileştirmek" istiyor.

Uygur Türklerini asimilasyon çalışması
Pekin yönetimi tarafından kapatılan camilerden bir kısmı tamamen yıkılırken bir kısmı da Çin Komünist Partisi'nin irtibat büroları haline dönüştürüldü.

Birleşmiş Milletler ve insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası sivil toplum kuruluşlarına göre Çin, Doğu Türkistan'da oluşturduğu toplama kamplarında bir ile 3 milyon arasında kişiyi zorla alıkoyuyor.

Diasporadaki Uygurlar ise bu kamplarda asimilasyon yapıldığını belirtiyor.

İslam birliği yok!..
Müslümanların Kur'an'ın ipine sarılmak yerine bölündüğü dünyada, bu ayrılık İslam düşmanlarını cesaretlendiriyor. Karşısına çıkacak büyük bir İslami hareket olmadığını bilen İslam düşmanı yönetim mekanizmaları, dinleri kendilerine uygun hale getirmek için küstahça girişimlerde bulunabiliyor. Frasa'da Macron'un "Fransız İslamı" isimli projesinden sonra, Çin'de Kur'an'ın yönetimin ideolojisine uygun bir şekilde yeniden yazılması hadsizliği, gelinen noktanın vehametini gözler önüne seriyor.