Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mansur çekildi Ekrem isyanda

Kılıçdaroğlu'nun 2021 yılında İzmir'de yaptığı "Pandemi döneminde 13 CHP'li büyükşehir belediyesi basına ilan desteği sağlayacak" talimatına karşı çıkan tek belediye başkanı Ekrem İmamoğlu kaldı.
Mansur çekildi Ekrem isyanda
16 Ocak 2022 07:00:00
Kılıçdaroğlu'nun 2021 yılında İzmir'de yaptığı "Pandemi döneminde 13 CHP'li büyükşehir belediyesi basına ilan desteği sağlayacak" talimatına karşı çıkan tek belediye başkanı Ekrem İmamoğlu kaldı.

FATİH SİNAN

Milat’ın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği CHP’deki Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki kavga büyüyor. CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda belediye meclisi karar özetlerinin ilan olarak Ankara’da yayın yapan gazetelere verilmesi kararını onayladı. Aynı şekilde Hatay Büyükşehir Belediyesi de yerel basına destek vermek için belediye meclisinde karar aldı. Böylece, Kılıçdaroğlu’nun 2021 yılında İzmir’de yaptığı “Pandemi döneminde 13 CHP’li büyükşehir belediyesi basına ilan desteği sağlayacak” talimatına karşı çıkan tek belediye başkanı Ekrem İmamoğlu kaldı.

Savaş gittikçe kızışıyor

Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li 13 büyükşehir belediyesinin yerel medyaya destek vermesi ve belediye meclisi karar özetlerinin gazetelerde yayınlanması talimatına İzmir, Adana, Hatay ve Ankara gibi tüm belediyeler uyarken İBB Başkanı İmamoğlu’nun karşı tavrı sürüyor. Ankara dahil CHP’li büyükşehir belediyelerinin Kııçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda belediye meclisi karar özetlerinin yerel medyada yayınlanması kararına şu anda sadece CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘Hayır’ diyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen ay aldığı kararı bile reddeden İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’na karşı isyan bayrağı çekmesi ile önümüzdeki günlerde bu savaşın daha da kızışacağı tahmin ediliyor.

Mansur yarıştan çekildi

Siyasi kulislerde, “CHP Genel Başkanı’nın talimatlarına uyan ve adaylık konusunda ismi geçen Mansur Yavaş’ın, ‘Cumhurbaşkanı adayı’ olmayacağı kesinleşti. Bu konuda KIlıçdaroğlu’na rest çeken tek isim olarak CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kaldı” şeklinde yorumlar yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararda, “Belediyemiz Meclisinde alınan ve kesinleşen kararların özetleri Belediyemiz web sayfasında yayınlandığı şekliyle dijital ortamda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına iletildikten sonra Basın İlan Kurumu aracılığıyla Ankara'da günlük yayın yapan yerel gazetelerde resmi ilan tarifesi ile yayınlattırılması uygun görülmüştür” denildi.