Malezya Başbakanı Enver, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda görüştü
Başbakan Enver, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze'deki son durumu konuşmak amacıyla Abbas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi.
Paylaşımda, iki liderin yaşanan her türlü şiddetin durdurulması için kapsamlı çabalara ihtiyaç olduğu ve tüm tarafların insani yardımın Filistin halkına derhal ulaştırılmasını sağlamak için çalışması gerektiği konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.
Enver, görüşmeye ilişkin, "Görüşme sırasında siyonist rejim tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin de bir brifing aldım ve her ikimiz de bu tür eylemleri şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.
Malezya'da binler, ABD Büyükelçiliğine yürüdü
South China Morning Post'un (SCMP) haberine göre, başkent Kuala Lumpur'da cuma namazından sonra 1000'den fazla kişi, 50 metrelik Filistin bayrağı açarak İsrail’e verdiği desteğe tepki göstermek için ABD Büyükelçiliğine yürüdü.
Büyükelçiliğe girişleri engellenen göstericilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.
Gösteriye katılan eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, büyükelçiliğin önünde yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıyı hatırlatarak, Batı'nın İsrail'e verdiği desteğin hatalı olduğunu ifade etti.
Mahathir, "Amerikalıların, İsraillilerin, İngilizlerin ve Avrupalıların insan hakları için savaşmalarını ve kendilerine medeni demelerini kabul edemeyiz." dedi.
İsrail-Filistin çatışması
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.
Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.
Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.
Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk, 4 bin 137 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.
İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 81 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.
İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.
Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 12 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, biri gazeteci 3 sivil hayatını kaybetmişti.
Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.
İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.