Dolar (USD)
34.28
Euro (EUR)
37.27
Gram Altın
3004.23
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mahkeme izni var diyerek Filistinlilerin topraklarına el koyuyorlar

16 Kasım 2023 09:04:35
İşgalci İsrail polisi ve işgalci Yahudi yerleşimciler, İsrail mahkemesinden izin aldıklarını iddia ederek Şeria'nın batısında Filistinlilerin topraklarına el koymaya çalışıyor.

7 Ekim'den bu yana işgalci İsrail birlikleri Gazze'ye katliam saldırıları düzenlerken çok sayıda Filistinli katledilmişti. Abluka ve yoğun saldırı altındaki Gazze Şeridinde yaşayan halka, “güneye gidin” çağrısında bulunan İşgalci İsrail kuvvetleri Filistinlileri evlerinden sürgüne göndermeye çalışıyordu.

Gazze kenti ve Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yerinden edilen yaklaşık 1 milyon Filistinli, 3 haftadan kısa bir sürede güney bölgelere gitti. Zorunlu göçe rağmen yolda İsrail'in katliamlarına maruz kalan Filistinliler çok sayıda kayıp verirken kurtulanlar ise gıda ve su eksikliği nedeniyle ciddi sıkıntılı koşullarda hayata tutunmaya çalışıyor.

Gazze'de insanlık dışı vahim olaylar yaşanırken Şeria'nın batısında ise İşgalci İsrail polisi ve işgalci Yahudi yerleşimciler, İsrail mahkemesinden izin aldıklarını iddia ederek Filistinlilerin topraklarına el koymaya çalışıyor. O anlar kameralara yansırken evlerini terk etmek istemeyen Filistinliler bu duruma tepki gösterdi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme