Maaş bordrosu nasıl çıkarılır? Maaş bordrosu sorgulama
E-bordro sistemi Kamu çalışanların kullandığı sistem de maaş hesaplama, maaş öğrenme, maaş bordrosu çıktı alma ve bunun yanında maaş hesaplamasına kadar hizmet veren bir sistemdir. Peki Maaş bordrosu nasıl çıkarılır? Nasıl sorgulanır? İşte haberimiz...
Maaş bordronuzda T.C. kimlik numaranız, adınız, soyadınız, SGK sicil numaranız, vergi numaranız ve imzanız bulunmaktadır. Aldığınız net ve brüt maaş, sigorta prim ödemeniz, maaşınızdaki kesintiler gibi bilgiler yazar. Maaş bordrosu, işçileri tek tek bilgilerinin olduğu ücret hesap pusulası şeklinde ve işletmenin bütününü bölüm bölüm veya toplu olarak gösteren listeler şeklinde olmalıdır.
E Bordro uygulama sayesinde maaş bordroları internet üzerinden sorgulanabilmektedir. Ancak bu hizmetten sadece devlet memurları yararlanır. Özel sektörde çalışanlar ve 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden yararlanamaz. Peki maaş bordrosu nasıl alınır? E Bordro sorgulama işlemiu2026
ÖZEL SEKTÖRDE MAAŞ BORDROSU ÇIKARMA İŞLEMİÖzel sektörde çalışanlar maaş bordrosu alabilmek için çalıştıkları kurumun İnsan Kaynakları departmanına başvurarak maaş bordrolarını elde edebilir. Memurlar bordro sorgulamalarını E devlet üzerinden yapabilir. Sistem üzerinden geçmişe yönelik maaş bilgisi de görüntülenebilir.
E Devlet Kapısı üzerinden bordro sorgulaması yapılabilir. Ancak bu sorgulama devlet memurları için geçerlidir. Yani 657 sayılı kanuna tabi memurlar ile kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışan personel E Devlet üzerinde hem bordro sorgulama hem de bordro doğrulama işleminden faydalanabilir. E Devlet'e giriş yaptıktan sonra e hizmetler kısmından Maliye Bakanlığı başlığı altında e- Bordro hizmetini görüntüleyebilir, yıl ve ay seçimi yaparak sorgulama yapılabilirsiniz. (https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama) İsterseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan "Yazdır" butonu yardımıyla yazdırabilirsiniz.
MAAŞ BORDROSUNDA HANGİ BİLGİLER YAZAR?u2013 Kişisel bilgiler( Ad,soyad, TC kimlik numarası, sicil numarası)
u2013 İşe giriş ve çıkış tarihi
u2013 Brüt ücret
u2013 Çalışan gün sayısı
u2013 Aylık kazanç
u2013 Diğer gelirler
u2013 Toplam kazanç
u2013 Prime esas kazanç
u2013 SGK primi
u2013 İşsizlik sigortası primi
u2013 Gelir vergisi matrahından düşülecek tutarlar
E-BORDRO SORGULAMA SİSTEMİ Son yıllar da teknolojinin hızla büyüdüğünü ve teknolojinin bize sağladığı faydalardan bir tanesi de E-Bordro sistemidir. Maliye bakanlığının başlattığı bu sistemde her şeyin çok kolay bir şekilde internet üzerinden yapılmasını sağladı.
E-bordro sistemi Kamu çalışanların kullandığı sistem de maaş hesaplama, maaş öğrenme, maaş bordrosu çıktı alma ve bunun yanında maaş hesaplamasına kadar hizmet veren bu sistem ile bütün çalışanların işleri daha da kolaylaşmıştır.
Sistem üzerinden her ayın 15'inden sonra maaş bordrosu çıktısı alabilirsiniz. Sistemden gerekli bilgilere çok kolay ulaşabilirsiniz.
E-BORDRO MEMUR MAAŞI SORGULAMA SİSTEMİ
E-Bordro sistemi, memur maaşlarını sorgulanabilmesi için oluşturulmuş bir sistemdir. E-Bordro sistemi ile memurlarmaaşlarını kolay bir şekilde sorgulayabilirler. Bu sistem ile memurlara, maaşlarını internet üzerinden istedikleri zaman ve istedikleri yerde sorgulama olanağını sağlamıştır. E-Bordro sistemi memur maaşı sorgulama sistemi ile herhangi bir kamu kuruluşunda sıra beklemeden ve hiçbir ücret ödemeden sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Ayrıca E-Bordro memur maaşı sorgulama sistemi online olarak hızlı ve güvenli bir şekilde kullanılabilmektedir. Bu şekilde E-bordro sistemini kullanabilmek ve maaş sorgulama işlemini yapabilmeniz için bazı bilgilere gereksinim duyulmaktadır. E-Bordro sistemine giriş yapabilmek ve maaş sorgulama işlemini yapabilmek için gerekli olan bu bilgiler T.C kimlik numarası, emekli sicil numarası ve memuriyet sicil numarası gibi bilgilerdir. Gerekli olan tüm bu bilgileri E-Bordro memur maaşı sorgulama ekranına girerek çok kolay bir şekilde sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. E-Bordro sistemini Emekli Sandığı' na bağlı kişiler kullanabilir. E-BORDRO SİSTEMİ İLE MEMUR MAAŞI NASIL SORGULANIR ? E-Bordro ile memur maaşı sorgulama işlemi internet üzerinden kolay bir şekilde yapılmaktadır. E-Bordro sistemine giriş yapmak için internet üzerinden 2 farklı şekilde yapılabilmektedir. E-Bordro sistemi ile memur maaşı sorgulama işlemi için gerekli olan birinci yol şifresiz olarak yapılmaktadır. Diğer yol ise E-Devlet sistemi üzerinden şifreli bir şekilde yapılmaktadır. Şimdi sizlere her iki yöntemi kullanarak E-Bordro sistemine nasıl giriş yapılır bu konuyu anlatacağız. ŞİFRESİZ OLARAK E-BORDRO MEMUR MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR ? Şifresiz olarak E-Bordro sistemine giriş yapmak ve bu şekilde memur maaşı sorgulama işlemi yapabilmek için ilk olarak Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından açılan E-Bordro sistemine giriniz. Karşınıza çıkan ekranda ilk olarak T.C kimlik numaranızı eksiksiz ve doğru bir şekilde giriniz. Ardından memuriyet sicil numaranızı ve emekli sicil numaranızı giriniz. Hangi yıl ve ay için sorgulama işlemi yapacaksanız o yılı ve ayı seçeneklerden seçiniz. Daha sonra Memur ya da Kadro karşılığı Sözleşmeli seçeneklerinden bir tanesini seçiniz. Resimdeki yazıyı sağ tarafında bulunan kutuya yazınız ve Gönder butonuna tıklayınız. Bu işlemlerden sonra şifresiz bir şekilde E-Bordro sistemine giriş yapabilir maaşınızı sorgulayabilirsiniz.
E-DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN E-BORDRO MEMUR MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR ?
E-Devlet uygulamalarını kullanarak E-Bordro memur maaşı sorgulama işlemini yapabilmek için bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bir E-Devlet şifresine sahip değil iseniz herhangi bir PTT şubesine kimliğiniz ile birlikte başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru sonucunda 2 TL ücret karşılığında size E-Devlet şifreniz verilecektir. Bu şekilde E-Devlet şifrenizi temin ettikten sonra E-Devlet hizmetlerine girmeniz gerekir. Daha sonra T.C kimlik numaranızı ve almış olduğunuz E-Devlet şifresini giriniz. Son olarak da Sisteme Giriş Yap butonuna tıklayarak E-Bordro sistemi üzerinden memur maaşı sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.