Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Şehit kardeşine küfür eden Lütfü Türkkan'a tepki büyüyor: İstifa et

05 Kasım 2021 19:56:54
İP'li Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit kardeşine küfretmesine tepkiler büyüyor. Türkkan skandal sonrası özür dilemek yerine, önce şehit yakınına iftira atarak ardından da küfür ettiğini inkar yoluna giderek çıkardığı rezalete tüy dikti. Türkkan'a AK Parti'den de cevap geldi.

İP Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İP'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirdi.

Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye küfretti.

TÜRKKAN'I ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkkan, ''Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez “ağır küfür etti” diye yayınlamışsınız.'' açıklamasını yaparak kendini savundu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI: İSTİFA ET

İP'li Türkkan'ın görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Çok sayıda kullanıcı Lütfü Türkkan'a istifa çağrısında bulundu.

AK PARTİ'DEN İLK CEVAP!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İP'li Türkkan'ın skandal sözlerine kayıtsız kalmadı.

Sosyal medya hesabından Türkkan'ın açıklamasını alıntılayan Turan, ''Bu kadar kelime israfı yapacağınıza, keşke özür dileyebilseydiniz sn bşk. Milletvekilisiniz. Farklı partilerde olsak da Gazi Meclis'te sizinle aynı çatı altında olmanın ağır mahcubiyetini hepimize yaşattınız!!!'' ifadelerine yer verdi.

ÖZALAN: MERAL AKŞENER SİYASETİN UTANÇ KAYNAĞIDIR

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, İP'li Türkkan'a tepki gösterdi.

Özalan, ''İyi Parti vekili Lütfü Türkkan, "Şehit ailesiyim. Meral Akşener HDP'yi savunuyor, Selahattin Demirtaş'la kahvaltı peşinde." diyen vatandaşa iğrenç küfürler etti. Görüntüyü paylaşmıyorum. Bu rezillik asla unutulmayacak! Yazıklar olsun size! Gittiği her yerde vekillerini vatandaşın üzerine salan Meral Akşener, siyasetin utanç kaynağıdır.Bir de kalkıp "Kadromuzdaki isimler, kaliteli ve liyakatlidir." diyor. Millete karşı tavrınızdan ve vatandaşa küfreden Lütfü Türkkan'dan belli oluyor kaliteniz!'' ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan İP'li Türkkan'a tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a yönelik, "Eğer mensubu olduğu parti bu seviyeyi kabul edebiliyorsa kendi bilecekleri iş ama bu seviyeyi Türk siyaseti de Yüce Meclis de hak etmiyor." ifadesini kullandı.

Bakan Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakını olduğunu iddia eden kişiye küfretmesine tepki gösterdi.

Yanık, paylaşımında, "Lütfü Türkkan kendine yakışanı yapıyor. Eğer mensubu olduğu parti bu seviyeyi kabul edebiliyorsa kendi bilecekleri iş ama bu seviyeyi Türk siyaseti de yüce Meclis de hak etmiyor." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (1)

Ahmet Faruk Çarıkcıoğlu
Lütfü Türkkan istifa
2 yıl 5 ay önce Yanıtla