Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.43
Gram Altın
2489.25
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Lübnan'da ölü sayısı 22'ye yükseldi

Lübnan'da Şii nüfusun yoğun olarak yaşadığı Ruveys bölgesinde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi.
Lübnan'da ölü sayısı 22'ye yükseldi
17 Ağustos 2013 00:00:00
Lübnan'da Şii nüfusun yoğun olarak yaşadığı Ruveys bölgesinde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, Şii nüfusun yoğun olarak yaşadığı ve Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un güney banliyölerinden Ruveys bölgesinde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısının 22'ye yükseldiğini belirtti.

250 kişi de yaralandı

Şerbil, bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, olay yerinde bulunan kamera kayıtlarının inceleme altına alındığını, saldırının intihar bombacısı tarafından mı yoksa bomba yüklü bir araçla mı gerçekleştirildiğine ilişkin araştırma yaptıklarını söyledi. Lübnan Kızılhaç'ı ise yaptığı açıklamada, patlamada 248 kişinin yaralandığını duyurdu. Öte yandan bölgeyi kontrol altında tutan Hizbullah görevlileri, patlamanın olduğu yere basın mensuplarını yaklaştırmıyor.

Aynı yerde ikinci saldırı

Kendilerini "Müminlerin Annesi Aişe Müfrezesi" olarak tanıtan, daha önce adı duyulmamış bir grup, dün akşam internetten yayınladıkları görüntü ile olayın sorumluluğunu üstlenmişti.

Örgütün sözcüsü, bu saldırının ikinci eylemleri olduğunu kaydederek, ilk eylemlerini 9 Temmuz'da Beyrut'un güneyindeki Ra'sul-Abd bölgesinde gerçekleştirdiklerini ifade etmişti. Aynı bölgede 9 Temmuz'da bomba yüklü araçla meydana gelen saldırıda da 53 kişi yaralanmıştı.

Ulusal yas ilan edilmişti

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde dün meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için ülkede ulusal yas ilan edilmişti.