Dolar (USD)
34.10
Euro (EUR)
38.08
Gram Altın
2872.39
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Lice'de uyuşturucu senaryoları

Diyarbakır Valiliği, Lice'deki olayların son dönemde gerçekleştirilen başarılı uyuşturucu operasyonlarını engellemek için planladığını bildirdi.
Lice'de uyuşturucu senaryoları
01 Temmuz 2013 00:00:00
Diyarbakır Valiliği, Lice'deki olayların son dönemde gerçekleştirilen başarılı uyuşturucu operasyonlarını engellemek için planladığını bildirdi.

Diyarbakır Valiliği, Lice'deki karakol yapımı gerginliğiyle ilgili olayların son dönemde gerçekleştirilen başarılı uyuşturucu operasyonlarını engellemek ve bundan sonra benzeri çalışmaların önüne geçebilmek için planladığının değerlendirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, önceki gün Kayacık Jandarma Karakolu'nun inşaat çalışmalarını durdurmak ve protesto etmek amacıyla basın açıklaması ve akabinde karakola yönelik fiili taarruzda bulunulduğunu belirtilerek, karakolda görevli askerlerin bahse konu grubu karakola davet ederek diyalog kurmaya çalıştığı kaydedildi.

Buna rağmen grup içerisinden karakoldaki görevli askerlere ve inşaat alanına yönelik taş, ardından el yapımı patlayıcı madde ve molotofkokteyli atıldığına yer verilen açıklamada, şöyle denildi:"İnşaat işçilerinin kullandığı çadırlar yanmış ve nöbet kulübesinde görev yapmakta olan askerlerimize yönelik molotofkokteyli saldırıda bulunulmuştur. Yapılan tüm uyanlara rağmen bahse konu grubun dağılmaması üzerine gazlı müdahalede bulunmuş, grup içerisinde karakola doğru ateş edilmesi üzerine güvenlik güçlerince havaya uyarı ateşi açılarak grubun dağılmaları istemiş ancak bahse konu grup dağılmamakta ısrar ederek, karakolun içine girmeye çalışmıştır. Devam eden olaylar sırasında gösterici grup içerisinden kimliği tespit edilmeye çalışılan şahıslar tarafından Kayacık Jandarma Karakolu'na ateş edilmiştir."

"Önceden organize edilmiş"

Yaşanan kaygı verici olaylar sonucu 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, 9 vatandaşın da çeşitli yerlerinden yaralandığına yer verilen açıklamada, "Bahse konu olayda halkı provoke ederek, Kayacık Jandarma Karakolu'na saldırılmasına neden olan, bu önceden organize edilmiş olayın faillerinin tespitine yönelik kolluk kuvvetlerimiz ile adli ve idari mercilerimiz tarafından çok yönlü takibat yapılmaktadır" ifadesi kullanıldı. Bölgede hava destekli yapılan kapsamlı operasyonlarda1 tonu toz, 4 tonu kubar olmak üzere toplam 5 ton esrar ele geçirildi.