Libya'nın Seçim Yasalarını Belirleme Komitesi'nin Fas'taki toplantılarında ilerleme sağlandı
Libya Devlet Yüksek Konseyi ve Temsilciler Meclisi'nin 6'şar üyesinden oluşan Seçim Yasalarını Belirleme Komitesi, bu yıl planlanan seçimlerin yasalarını oluşturmak üzere 22 Mayıs pazartesi günü Fas'ın kuzeybatısındaki Buznika kentinde başladığı görüşmelere dördüncü gününde devam etti.
Toplantıların bugünkü oturumunda seçim sisteminin teknik konuları üzerinde yoğunlaşıldığı kaydedildi.
Komitenin Sözcüsü Ömer Muhammed Ebu Life, düzenlediği basın toplantısında, "Komite, devlet başkanı ve Parlamento üyelerinin seçilmesi ve partilerin, parti listeleri veya bireysel adaylık yoluyla seçimlere katılması hususunda tam bir uzlaşma sağladı." dedi.
Ebu Life, toplantıda, Temsilciler Meclisi ve Senato'daki koltukların seçim bölgelerine göre tanımlanması ve dağıtılması, aday listelerinin oluşturulması, kadınların temsili ve seçim suçlarının belirlenmesi konusunda ilerleme olduğunu aktardı.
Yeni parlamentonun, Temsilciler Meclisi ve Senato olmak üzere iki kanattan oluşacağını söyleyen Ebu Life, bununla ilgili mevzuatın hazırlanmasının zaman alacağını dile getirdi.
Libya'da seçimler için anayasa değişikliği
Libya'da Muammer Kaddafi rejiminin (1969-2011) devrilmesinin ardından ilan edilen "Anayasa Beyannamesi" ülkede geçici anayasa hükmünde.
Libya Devlet Yüksek Konseyi ve Temsilciler Meclisi'nin 6'şar üyesinden oluşan Seçim Yasalarının Belirlenmesi Komitesi'nin, ülkede seçimlerin anayasal dayanağı olarak kabul edilen Anayasa Beyannamesi'ndeki 13. maddede değişiklik yapması planlanıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.