Libya'dan, selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısı
Başkanlık Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Libya'nın doğusunda yaşanan fırtına ve selin neden olduğu zararın üstesinden gelebilmek için birlikte çalışmak gerektiği ifade edildi.
Uluslararası dayanışmanın, Libya'nın bu doğal afetin etkilerinden kurtulması ve bölgenin yeniden imar edilmesinde olumlu etkileri olacağı kaydedilen açıklamada, komşu ülkelere ve uluslararası kurumlara su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmalarını destekleme çağrısı yapıldı.
Konsey ayrıca tüm vatandaşları, ordu ve ilgili kurumlar tarafından yayımlanan güvenlik talimat ve uyarılarına uymaya ve bu krizin aşılması için işbirliği ve dayanışmaya çağırdı.
Öte yandan, Başkanlık Konseyi sözcüsü Necva Vuheybe, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Libya'nın bu tür doğal afetlerle mücadelede deneyimi ve teknik birikimi olan komşu ülkelerin desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) daha önce yaptığı açıklamada, Libya hükumeti tarafından yapılan uluslararası yardım çağrısı üzerine 150 su üstü ve su altı arama kurtarma personeli ile çadır ve çadır içi malzeme, 2 kurtarma aracı, 4 bot ve jeneratörden oluşan ihtiyaç malzemesinin Libya'ya gönderilmesinin planlandığını bildirmişti.
Libya'nın doğusundaki "hükümetin Başbakanı" Usame Hammad, daha önce yaptığı açıklamada, sadece Derne kentindeki selde ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini söylemişti.
Libya'nın doğusundaki hükümetin İçişleri Bakanı İsam Ebu Zeribe de Derne kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybeden 1500'den fazla kişinin cesedinin bulunduğunu, kayıp kişi sayısının ise 7 bine ulaştığını ifade etmişti.
Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.
Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti.
Libya'nın doğusundaki yetkililer, fırtına nedeniyle tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmesi, dükkanların kapatılması ve sokağa çıkma yasağını içeren bir dizi önlem almıştı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.