Libya'da Derne'nin yeniden inşası konulu uluslararası konferans sona erdi
Libya'nın doğusundaki Tobruk kentinde bulunan Temsilciler Meclisi (TM) tarafından atanan hükümetten yapılan yazılı açıklamaya göre, "Birlikte Yeniden Çiçek Açacağız" sloganıyla 1 Kasım'da Derne'de başlayan ve dün akşam Bingazi'de son oturumu yapılan "Uluslararası Derne ve Etkilenen Şehirlerin Yeniden İmarı Konferansı sona erdi.
Konferansın ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, "Uluslararası Derne ve Etkilenen Şehirlerin Yeniden İmarı Konferansı'na katılan 400'ü aşkın şirket, kişi ve diplomat, Libya hükümetiyle omuz omuza çalışma ve yeniden yapılanmayı yürütme konusunda istekli olduklarını teyit ediyor." ifadesi yer aldı.
Derne ve etkilenen diğer şehirlerin mimari özellikleri ile kimliğinin korunmasının garanti edilmesi ve bina kontrollerine ilişkin uluslararası en son standartlara uygun olmasına özen gösterileceği vurgulanan bildiride, yeniden imar projelerinin uygulanmasını denetleyecek bir takip komitesinin oluşturulması konusunda mutabakata varıldığı kaydedildi.
TM tarafından atanan hükümetin Başbakanı Usame Hammad, konferansın sonunda yaptığı konuşmada, hükümetin, yeniden inşa dosyasını hayata geçirmek için büyük projeler başlatmayı planladığını ve yeniden yapılanma çalışmalarına mümkün olan en kısa sürede devam edilmesi konusunda çaba sarf ettiğini belirtti.
Libya'daki sel felaketi
Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel Fırtınası", Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.
Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara selden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.
BM tarafından 2 Ekim'de yayımlanan raporda, selden 250 bin kişinin etkilendiği, 40 bin kişinin ülke içinde yerinden olduğu aktarılmıştı.
Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) 4 Ekim'de yaptığı açıklamada da sel felaketinde can kaybının 4 bin 333'e ulaştığı, afet bölgelerinde 8 bin 500 kişinin de kayıp olduğu belirtilmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.