Laiklik değil sağlık gidiyor
MİLAT / ANKARA
Başbakan Erdoğan'ın, "Gazetelerdeki alkol reklamlarının yasaklanması üzerinde arkadaşlarım çalışıyor. Kısa zamanda gazetelerde bu reklamların yapılmasını kaldıracağız" sözlerinin ardından jakoben çevrelerin, 'laiklik elden gidiyor' şeklindeki tepkilere cevap Sağlık-Der'den geldi.
Sağlık- Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen, "Laikliğin zorunlu ders olduğu Fransa'da bile alkol ile mücadele konusunda ödün verilmeden çalışmalar yürütülürken, Türkiye'de alkol gündeme geldiğinde olaya 'laiklik elden gidiyor' şeklinde bakmak, ideoloji bataklığına batarak, insan sağlığını hiçe saymaktır" dedi. Hükümeti, bağımlılıklarla mücadelede devrimsel adım atmaya davet eden Sağlık- Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen, cana ve mala kast suçundan alkollü sürücülere işlem yapılmasını da istedi.
193 ülke görüş birliğindeKısa süre önce AB'nin 'Alkol metni', Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Alkolle mücadele eylem planı' yayınlayarak, alkolün zararlı etkilerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla uluslar arası çalışmalar başlatıldığını belirten Sezen, "Bu konu da 193 ülke görüş birliğinde ve eylem planının altında imzaları var. Çünkü veriler ortada. Alkol, her yıl yaklaşık 2.5 milyon insanın ölümüne neden oluyor. Üstelik bu ölümlerin 320 bini 15-29 yaş grubunda. Buna nasıl göz yumulabilinir? Dünyadaki tüm ölümlerin hemen hemen yüzde 4'ünden sorumlu tutulan, sağlığı olumsuz etkileyen etmenler arasında üçüncü sıradaki risk faktörü olarak görülen alkole karşı ciddi bir eylem planı hazırlanarak uygulamaya geçirilmelidir. Fransa'da 2011 yılından bu yana irili ufaklı çok sayıda belediye bile geceleri kent merkezlerinde alkol tüketimi veya satışını yasaklamış durumda iken biz de en ufak bir tedbir gündeme getirilse, tartışmalar başlatılıyor. Laikliğin zorunlu ders olduğu Fransa'da bile alkol ile mücadele konusunda ödün verilmeden çalışmalar yürütülürken, Türkiye'de alkol gündeme geldiğinde olaya 'laiklik elden gidiyor' şeklinde bakmak, ideoloji bataklığına batarak, insan sağlığını hiçe saymaktır" dedi.
Hükümeti, bağımlılıklarla mücadelede devrimsel adım atmaya davet eden Sağlık- Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen, "Alkol fiyatları yükseltilerek, çocuklar ve gençler bağımlılıktan uzak tutulmalı, alkol reklamlarının bütün mecralarda yasaklanması sağlanmalıdır. Sivil toplum kuruluşları, sağlık kuruluşları, iş çevreleri ve gönüllü bireylerin katılımıyla alkolün olumsuzlukları kamuoyuna her platformda anlatılmalı, alkollü araç kullanan sürücülere radikal cezalar kesilmelidir. Toplumsal bir sorun olan alkolün trafik kazaları ile mala ve cana karşı işlenen suçlardaki rolü düşünülerek, cana ve mala kast suçundan alkollü sürücülere işlem yapılması sağlanmalıdır" diye konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.