Lahana neye iyi gelir? İşte lahananın inanılmaz faydaları
Lahana yapraklı sebzelerdendir. İçeriğindeki lif oranı ile beslenme uzmanlarının tercihi olan lahananı faydaları saymakla bitmiyor. Lahananı sarması olur, turşusu olur, yemeği olur, hepsi de çok güzel olur. Peki lahana neye iyi gelir? Lahana hangi hastalıkları önler? İşte lahananın inanılmaz faydaları...
LAHANANIN FAYDALARI
Lahananın sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:
Kansere karşı koruma
Lahana, birçok antioksidana, özellikle de antosiyaninlerle sahiptir. Araştırmalar, antioksidanların iltihabı azaltabildiğini, belirli kanserlere karşı koruyucu olabileceğini ve beyin fonksiyonlarını iyileştirebileceğini göstermektedir.
Enflamasyonu azaltır
Lahana gibi sebzeler anti enflamatuar özelliklere sahip olan ve inflamasyonu azaltan bir bileşik olan sulforaphane içerirler. Lahana ayrıca, yapraklarında kadmiyum bağlayıcı komplekslerin birikmesiyle bilinir; Bunun ana bileşenlerinden biri glutamindir. Glutamin, güçlü bir anti-enflamatuar ajandır, bu nedenle tüketilmesi, iltihaplanma, tahriş, alerji, eklem ağrısı, ateş ve çeşitli cilt hastalıklarının azaltılmasına yardımcı olabilir.
Sindirim sistemini destekler
Lif ve glukozinolatlar bakımından zengin olan lahana, vücudun suyu tutmasına yardımcı olur ve bağırsakların içinde hareket ederken yiyeceklerin büyüklüğünü korur. Yapılan araştırmalar, lahanada bulunan liflerin bağırsak hareketlerini düzenlemeye ve kabızlığın tedavisine yardımcı olduğunu ileri sürmektedir.
Kalp sağlığını ve kolesterolü düzenler
Lahana, LDL kolesterol seviyelerini düşürerek, kan basıncını azaltarak ve trombosit oluşumunu önleyerek kardiyovasküler hastalık riskini azaltan polifenoller bakımından zengindir. Ayrıca lahana, safra asitlerini bağlayarak, kötü kolesterol seviyenizi düşürmenize yardımcı olur.
Bağışıklığı artırır
Lahana yüksek C vitamini içeriği nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmede ve serbest radikallerle savaşmada önemli bir rol oynar.
Cilt bakımı
Lahana, C vitamini, antosiyaninler ve kükürt gibi antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar cilt sağlığında ve vücudun yaşlanma sürecine verdiği tepkilerde büyük rol oynar. Serbest radikaller kırışıklıkların, cilt renginin değişmesinin, lekelerin ve diğer birçok durumun altında yatan bir sebep olabilir. Bu nedenle, lahana yiyerek elde ettiğiniz antioksidanlar yaşlanma sürecinizde bir dönüşüme neden olabilir, sağlıklı ve genç hissetmenizi sağlar.
Kataraktı önler
Lahana, zengin bir beta-karoten kaynağıdır. Özellikle yaşlandıkça pek çok insan, makula dejenerasyonunu önleme ve göz sağlığını koruma ve katarakt oluşumunu geciktirme kabiliyetine sahip olan lahanayı tercih eder.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.