Dolar (USD)
34.22
Euro (EUR)
37.53
Gram Altın
2881.31
BIST 100
8912.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​KYK Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü GSB tarafından öğrencilere verilen burs ve kredi başvuru tarihini duyurdu. Birçok kişi başvuruların hangi gün biteceğini merak ediyor. Başvurular için son gün 13 Ekim.
​KYK Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?
09 Ekim 2024 12:57:56
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü GSB tarafından öğrencilere verilen burs ve kredi başvuru tarihini duyurdu. Birçok kişi başvuruların hangi gün biteceğini merak ediyor. Başvurular için son gün 13 Ekim.

2024-2025 eğitim öğretim yılı için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanan burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden başladı. Yükseköğretime yeni başlayan, ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında eğitim gören Türk vatandaşları, bu fırsattan yararlanmak için 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar başvuruda bulunabilecek. Peki KYK başvuruları nasıl yapılır?

burs_d7417e84b48c29e0d95dea941dd39f55.jpg

Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Birçok kişi KYK başvuruları için kimler başvuruda bulunabilir? sorusunu araştırıyor. Bu yıl ilk kez bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler, halen bir üniversitede eğitim gören ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında eğitim alan Türk öğrenciler burs veya kredi başvurusunda bulunabilir. Başvuru süreci e-Devlet üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.

Başvurular İçin Son Gün: 13 Ekim

Burs ve kredi başvuruları 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’da sona erecek. Öğrenciler, e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilecekleri gibi, başvuru bilgilerini değiştirmek istediklerinde de yine aynı platform üzerinden bilgilerini güncelleyebilecekler.

Başvuru Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başvuru işlemleri, e-Devlet'te kayıtlı olan okul ve bölüm bilgilerine göre yapılacağı için öğrencilerin bu bilgileri doğru ve güncel olduğundan emin olmaları gerekiyor. Eğer bilgilerde hata varsa, öğrenciler üniversitenin öğrenci işleriyle iletişime geçerek düzeltme yapabilirler. Yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Özel Durumu Olan Öğrenciler İçin Kolaylık

Özel durum beyan eden öğrencilerden (şehit/gazi çocukları, %40 ve üzerinde engelli olanlar, anne ve babası vefat edenler, sevgi evlerinde büyüyenler, milli sporcular vb.) herhangi bir belge talep edilmiyor. Bu öğrencilerin durumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla doğrulanacak.

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs ve kredi başvurusu yapmak, öğrencilerin eğitim hayatlarını maddi anlamda desteklemek için önemli bir adımdır. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen bu destekten faydalanmak için başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. İşte KYK burs ve kredi başvurusu adımları:

  1. e-Devlet Hesabına Giriş Yapın: KYK burs ve kredi başvurusu için öncelikle e-Devlet hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer bir e-Devlet şifreniz yoksa, size en yakın PTT şubesinden şifre alabilirsiniz. e-Devlet Giriş Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/
  2. Gençlik ve Spor Bakanlığı Sayfasını Bulun: e-Devlet hesabınıza giriş yapıp erişim sağladıktan sonra arama çubuğunun bulunduğu alana "KYK Burs Başvurusu" veya "Gençlik ve Spor Bakanlığı" yazmanız gerekiyor. Arama sonuçlarında "Burs/Kredi Başvurusu" başlığı çıktığında o kısma tıklayın.
  3. Burs/Kredi Başvuru Sayfasına Giriş Yapın: Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait burs/kredi başvuru ekranına yönlendirileceksiniz. Bu ekranda başvuru formuna erişebilir ve gerekli bilgileri doldurabilirsiniz.
  4. Öğrenim Bilgilerinizi Kontrol Edin: Başvurular, e-Devlet'teki öğrenim bilgilerinize göre alınacağı için okul ve bölüm bilgilerinizin doğruluğunu kontrol edin. Eğer bilgilerde hata varsa, üniversitenizin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinizi güncelletin.
  5. Kişisel ve Aile Bilgilerini Doldurun: Başvuru formunda, kişisel bilgilerinizi ve ailenizin ekonomik durumunu içeren bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde doldurmanız gerekiyor. Ayrıca sosyal ve başarı durumunuza ilişkin bilgileri de beyan etmeniz istenecektir.
  6. Özel Durumunuzu Beyan Edin (Varsa): Şehit veya gazi çocuğu, %40 ve üzeri engelli, anne-babası vefat eden ya da milli sporcu gibi özel bir durumunuz varsa, bu bilgileri formda belirtin. Özel durumu olan öğrencilerden belge talep edilmez, bu bilgiler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından doğrulanacaktır.
  7. Başvuruyu Onaylayın: Tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra başvurunuzu dikkatlice gözden geçirin ve doğru olduğundan emin olun. Başvurunuzu tamamladıktan sonra "Başvuruyu Onayla" butonuna basarak işlemi tamamlayın.
  8. Başvurunuzu Takip Edin: Başvurunuzu yaptıktan sonra e-Devlet üzerinden başvuru durumunuzu takip edebilirsiniz. Değerlendirme süreci sonucunda burs veya kredi almaya hak kazanıp kazanmadığınız size bildirilecektir.
  9. Başvuru Bilgilerinizi Güncelleyebilirsiniz: Başvuru süresi boyunca (13 Ekim’e kadar) e-Devlet üzerinden başvuru bilgilerinizi değiştirebilir veya güncelleyebilirsiniz.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin