Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2306.17
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kurum: Ülkeyi bir binayı dönüştüremeyenler mi yönetecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Gölbaşı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. "Bunlar geçtim heykel yapmayı, heykel sayımı için bile ihale yapıyorlar." ifadesini kullanan Bakan Kurum, "Seçimden önce onlarca mahalle gösterip, on binlerce binayı dönüştüreceğinin sözünü verip, bir tane bile dönüştüremeyenler mi ülkeyi yönetecek?" diye sordu.
Kurum: Ülkeyi bir binayı dönüştüremeyenler mi yönetecek?
01 Aralık 2021 15:14:06
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Gölbaşı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. "Bunlar geçtim heykel yapmayı, heykel sayımı için bile ihale yapıyorlar." ifadesini kullanan Bakan Kurum, "Seçimden önce onlarca mahalle gösterip, on binlerce binayı dönüştüreceğinin sözünü verip, bir tane bile dönüştüremeyenler mi ülkeyi yönetecek?" diye sordu.

AK Parti Gölbaşı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Bakanlığın Ankara ile Gölbaşı ilçesindeki projelerini anlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kendileri proje üretmekle meşgulken ülkede yalan, iftira ve fitnenin kol gezdiğini söyledi.

Türkiye’nin, ekonomik sabotajların bu denli sistematik olarak işletildiği bir dönemi daha önce hiç yaşamadığını ifade eden Bakan Murat Kurum, küresel ölçekte enflasyon oranlarının 4-5 kat arttığını; ABD, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerin büyüme noktasında kötü bir tabloyla karşı karşıya kaldığını belirterek, Türkiye’de ise gerek bütçe dengesi gerekse büyüme oranlarının çok iyi seviyelerde olduğunu vurguladı.

Üçüncü çeyrekte 7,4 büyüme

Dün 7,4 olarak açıklanan “Türkiye’nin üçüncü çeyrekteki büyüme rakamını” delil olarak gösteren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, geçtiğimiz ayda bir ihracat rekoru daha kırıldığını, ülkeler büyümede eksiye giderken Türkiye’nin büyümede çift haneli rakamlara ulaştığını kaydetti.

Salgına rağmen kamu maliyesinin sekteye uğramadığını, Borsa İstanbul’un etkilenmediğini, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin düzenli olarak arttığını ifade eden Bakan Kurum, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Tüm dünyada tedarik zinciri sekteye uğramışken, biz ülke olarak sanayicimize, yatırımcımıza her zamankinden daha yüksek miktarda kredi dağıtıyoruz. Ama bir de bakıyorsunuz, ekonomi parametreleriyle asla açıklanamayacak bir kur dalgalanmasıyla karşı karşıya kalmışız. Bunun tek bir açıklaması var: Türkiye büyük bir ekonomik saldırı operasyonuyla karşı karşıyadır. Şimdi birileri kalkmış; haydi seçime, haydi er meydanına falan diyor. Anlamıyor musunuz hâlâ? Bu millet, 20 yıldır tüm seçimleri kazanmış pehlivanlarla, güreşe doymayan pehlivanların kim olduğunu çok iyi biliyor. Seçim Haziran 2023’tedir! O gün mindere çıkarsınız, milletimiz size yine boyunuzun ölçüsünü verir. Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşlarıyız, yol arkadaşlarıyız, kardeşleriyiz. Şunu herkes öğrenecek! Türkiye eski Türkiye değil. Siz isteseniz de, istemeseniz de Türkiye geçmişin karanlıklarına, geri kalmışlıklarına geri dönemez, dönmeyecek. Bu millet buna müsaade etmeyecek.”

“Bir bina bile dönüştüremediler”

Kabine üyeleri ile ilgili muhalefetin eleştirilerine de yanıt veren Murat Kurum, “Birileri yine temcit pilavını ısıtıp ısıtıp bizim önümüze koyuyor. Demokrasi, demokrasi diyorlar, sonra da ‘Bakanlar seçilmedi, konuşamazlar’ gibi kendi sicillerini ortaya koyan sözler sarf ediyorlar. Siz her türlü iftirayı atacaksınız, biz susacağız öyle mi?” dedi.

Kurum, muhalefete yönelik eleştirilerine şöyle devam etti:

“Şimdi bunlar bir de kalkmış bu ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar. Bir kere bunlar tembel. Heykel açılışlarından milletin derdine derman olamazlar. Bunlar geçtim heykel yapmayı, heykel sayım ihalesi bile yapıyorlar. Buyurun Cenaze Namazına! Bir de bize akıl öğretiyorlar. Tembele iş buyur sana akıl öğretsin. Siz değil misiniz, millete söz verip de sözünü tutmayanlar, sözünü unutanlar? Yerel seçimlerin üstünden 3 yıl geçti. 3 yılda şehirlerimizi borç batağına sokanlar mı bu ülkeyi yönetecek? Seçimden önce onlarca mahalle gösterip, on binlerce binayı dönüştüreceğinin sözünü verip, bir tane bile dönüştüremeyenler mi yönetecek? Bunlar değil mi, sürekli yalanları ortaya çıkan. Akşamdan yalanları hazırlıyorlar, sabah millete söylüyorlar. Yalanı, iftirayı, akşamdan kavur, sabaha savur. Bunların işi gücü bu. Dolamışlar dillerine, ‘Yaptırmıyorlar, engelliyorlar, mani oluyorlar.’ Artık bu hamaseti bir kenara bırakın. Şimdiye kadar hangi hayırlı projenizi engelledik, hayır dedik. Milletimizin, şehirlerimizin hayrına olan hangi projenizi desteklemedik.”

“Mazlumu fatura ile cezalandıran bir zihniyetle karşı karşıyayız”

Suriyeli göçmenlerin bazı illerde zor duruma itilmelerine ilişkin de düşüncelerini paylaşan Kurum, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Muhacir kardeşlerimiz, Esed’den kaçarken muhalefetin misket bombalarına yakalandılar. Ülkemize göç etmek zorunda kalanları, faturalarla cezalandıran klasik bir CHP zihniyetiyle karşı karşıyayız. Bunlar insan onuruna, haysiyetine asla yakışmayacak hareketler. Bizim ülkemiz bir vicdan adasıdır. Bizim medeniyetimiz iyiliğin tarihidir, mazlumlara kucak açanların tarihidir. Bu hareket bize, medeniyetimize ait değildir. Bolu belediye başkanının bu hareketini kınıyoruz, bu kararlardan hemen, acilen, ivedi bir şekilde dönmesini bekliyoruz.”

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan