Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2988.80
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

''Kürtlük namına sınır Türkiye''yi mahveder''

"Referandum Barzani''nin hakkıdır" diyen CHP''li Kemal Kılıçdaroğlu''na en güzel cevabı Atatürk veriyor.
''Kürtlük namına sınır Türkiye''yi mahveder''
19 Eylül 2017 12:01:00
"Referandum Barzani''nin hakkıdır" diyen CHP''li Kemal Kılıçdaroğlu''na en güzel cevabı Atatürk veriyor.

Koray TAŞDEMİR

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumuna 'Referandum Barzani'nin hakkıdır' diyen CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'na en güzel cevabı ise Atatürk veriyor. 1923 yılında İzmit'te konuşan Atatürk, Irak'ta bir Kürt hükümetine yönelik tepkisini dile getirmiş ve bu fikre engel olunması gerektiğinin altını çizmiş.

Barzani'nin referandum ısrarına destek veren Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün 1923 yılındaki sözleri unutmuş görünüyor. Atatürk de Irak'ta bir Kürt hükümetine karşı çıkmış ve bu fikre engel olunmasını gerektiğini söylemiş. Atatürk'ün partisi olduğunu iddia eden CHP, işine gelmediği için Atatürk'ün Irak'ta bir Kürt hükümeti kurulması hakkındaki fikirlerini de sümen altı ediyor.

Ülkemizdeki Kürtler de etkilenir

16 Ocak 1923 tarihinde İzmit'te konuşan Atatürk, Musul'un önemine değinerek şunları söylemişti: 'Musul bizim için çok kıymetlidir. Birincisi civarında sonsuz servet teşkil eden petrol kaynakları vardır. İkincisi, bunun kadar önemli Kürtlük meselesidir. İngilizler, orada bir Kürt hükümeti oluşturmak istiyorlar. Bunu yaptıkları takdirde bu bizim fikir sınırlarımız içindeki Kürtler'e de sirayet edebilir. Bu fikre engel olmak için sınırı güneyden geçirmek lazımdır (u2026) Kürtlük namına bir sınır istersek Türklüğü ve Türkiye'yi mahvetmek lazımdır.'

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme