Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KÜRDİSTAN DİPLOMASİSİ

PYD Başkanı Salih Müslim'in ardından önceki günde de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşen Barzani'yi Erdoğan da kabul etti.
KÜRDİSTAN DİPLOMASİSİ
01 Ağustos 2013 00:00:00
PYD Başkanı Salih Müslim'in ardından önceki günde de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşen Barzani'yi Erdoğan da kabul etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Neçirvan Barzani ile Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda buluştu. Görüşme, gazetecilerin görüntü almasının ardından basına kapalı devam etti.

Ana gündem: Irak, Suriye ve Mısır

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ilk olarak ikili ilişkilerin değerlendirildiği görüşmede, enerji başta olmak üzere, işbirliği alanları ele alındı ve her alanda işbirliğini karşılıklı olarak geliştirme isteği dile getirildi. Irak'taki son gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, özellikle son dönemde artan şiddet ve terör olaylarından duyulan endişe ifade edilirken, sorunun çözümü için atılabilecek adımlara ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Müslim temasları da ele alındı

Suriye'deki gelişmelerin de kapsamlı bir şekilde görüşüldüğünü aktaran diplomatik kaynaklar, iki tarafın da Suriye'deki durum ve özellikle ülkenin kuzeyindeki son gelişmelere ilişkin görüşlerini belirttiğini, bu bağlamda, PYD Başkanı Salih Müslim'in Türkiye'deki son temaslarının da ele alındığını aktardı. Görüşmede, Türkiye ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin, Suriye ve Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin ortak tutum ve kaygılara sahip olduğunun teyit edildiği, her iki tarafın da konuya genel bakışının ve geleceğe dönük beklentilerinin aynı olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

Erdoğan'la görüştü

Kaynaklar, Neçirvan Barzani'nin, Suriye'nin geleceğine ilişkin, bütünlüklü ve demokratik yeni bir Suriye'nin oluşması hususunda Türkiye ile benzer tutum ortaya koyduğunu, ülkede bölünme istenmediği mesajını verdiğini belirtti. Neçirvan Barzani dün de Başbakanlık Resmi Konut'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme