Kurbanlık temini konusunda sıkıntı yaşanmayacak
Kurbanlık hayvan temini konusunda sıkıntı yaşanmayacağı, ülke genelinde kurban olarak kesilebilecek 1 milyon 207 bin 608 büyükbaş ve 3 milyon 645 bin 918 küçükbaş hayvan bulunduğu bildirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamada, geçen yıl Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde toplam 851 bin 948 büyükbaş ve 2 milyon 331 bin 917 küçükbaş hayvan kesildiği, bu çerçevede mevcut hayvan varlığının bu yıl kurban ihtiyacını rahatlıkla karşılayabileceği belirtildi.
Kurbanlık hayvan fiyatlarının piyasa koşullarında normal seviyelerde seyretmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, Bakanlığın olası fiyat hareketlerine karşı piyasayı hassasiyetle izlediği kaydedildi.
Trakya'nın kurbanlık hayvan ihtiyacı yurt içinden karşılanacak
Şap hastalığından arilik belgesine sahip Trakya illerinin (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'nin Avrupa yakası ve İstanbul'un Avrupa yakası) kurbanlık hayvan ihtiyacının da yurt içinden karşılanacağının belirtildiği açıklamada, 2014 yılı itibarıyla Trakya'daki illerde kurban olarak kesilebilecek 57 bin 801 büyükbaş ve 168 bin 930 küçükbaş hayvan bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, 2013'te Trakya'da Kurban Bayramı'nda toplam 52 bin 674 büyükbaş ve 105 bin 327 küçükbaş hayvan kesildiği hatırlatıldı.
Yetiştiriciler tarafından Trakya'ya kurbanlık hayvan sevkiyatı yapmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine ülke genelinde 30 bin 813 büyükbaş, 13 bin 124 küçükbaş hayvan için başvuruda bulunulduğunun ifade edildiği açıklamada, belirlenen şartları taşıyan ve sağlık statüsü uygun bulunan hayvanların bu yıl da Trakya'ya sevkine izin verileceği bildirildi.
"Hayvan sevkinden önce sağlık kontrolü yapılacak"
Açıklamada, resmi veteriner hekimler tarafından yapılacak muayene ve kontrolden sonra sağlıklı bulunan hayvanların, düzenlenecek veteriner sağlık raporuyla iller arası nakline müsaade edileceği kaydedildi.
Bulaşıcı hastalığı olan, kayıt altına alınmayan, küpesiz, pasaport ve nakil belgesi bulunmayan hayvanların sevklerine, alınıp satılmalarına ve kesilmelerine izin verilmeyeceği belirtilen açıklamada, kurbanlık hayvanların taşınmasında kullanılacak araçların, nakil öncesi ve sonrasında temizlenerek dezenfekte edileceği ifade edildi.
Hayvanların nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı çekmelerine neden olabilecek araçlarla sevklerine izin verilmeyeceğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarı, canlı hayvan borsası, hayvan park ve panayırların yanı sıra Kurban Hizmetleri Komisyonlarınca belirlenen kurbanlık hayvan satış yerlerinde ve özel kurbanlık kesimi yapılacak işletmelerde alınıp satılabilecek. Önceden belirlenen bu yerlerin dışında, kurbanlık hayvan alım ve satımlarına müsaade edilmeyecek."
Kaynak: AA
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.