Kurban Bayramı'nda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli
Kurban Bayramı'nda bilinçsiz et tüketimi, sağlığımızı derinden etkiyebilir. Ölçülü tüketim yapmak, Kurban Bayramı sonrası sağlığınızı riske atacak gelişmelerden de kaçınmanıza yardımcı olur.
Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir video yayınladı.
"Kurban Bayramında et tüketiminde nelere dikkat edilmeli?" başlıklı videoda, Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan yeni kesilen etin nasıl tüketilmesi gerektiğini tek tek anlattı.
Buna göre dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralandı:
- Kültürel olarak kesilen kurban etlerini direkt kavurma yapmaya alışık olsak da yeni kesilen etin hem pişirilmesi hem de sindirilmesi zordur. Dinlendirilmeden tüketilen etler şişkinliğe ve hazımsızlığa yol açabilir.
- Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlığımız için daha faydalı olacaktır.
- Et porsiyon kontrolünü yapıp, yanında sebze, salata, yoğurt ve tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz.
- Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir.
- Etin sağlıklı bir şekilde pişirilmesi için haşlama, fırında pişirme, ızgara yapmalı, kızartma ve doğrudan ateşte pişirmeden kaçınmalıyız.
- Kavurmayı yaparken kuyruk yağı veya tereyağ eklemek yerine etin kendi yağı ve suyuyla pişirmeliyiz.
'Eti dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için faydalı'
Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz.
Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir. Uzmanımız konuyu detaylarıyla anlatıyor."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.