Kur'an-ı Kerim okumayı 50 yaşında öğrenen engelli hafızlığa hazırlanıyor
Bebeklik döneminde ateşli hastalık geçiren Kol, yıllar içinde görme yetisini kaybetti. Ateşli hastalık sonrası omuriliğinde oluşan hasar nedeniyle ayakta duramayan Kol, ellerinden destek alarak hareket edebiliyor.
Gişe görevlisi olarak çalıştığı Trabzon Büyükşehir Belediyesinden 2012'de emekli olan Kol, 4 sene önce İl Müftülüğünce organize edilen kursa katılarak Braille alfabesi ile Arapça öğrenerek Kur'an-ı Kerim okumaya başladı.
Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendikten sonra hafız olmaya karar veren Kol, Ortahisar ilçesine bağlı Erdoğdu Mahallesi'ndeki evinden Atapark mevkisindeki kursa ellerinden destek alarak gidiyor.
"Güzel yaşayıp, hayırlı işlerle ömrümüzü harcamalıyız"
Kursa haftada 2 gün giden Hasan Kol, AA muhabirine, Kur'an-ı Kerim okumaya başlamasıyla hayatının daha bir anlam kazandığını söyledi.
Günlerinin artık daha mutlu geçtiğini belirten Kol, "Kur'an-ı Kerim okumayı 2019 yılında öğrenmeye başladım. Halen Kur'an eğitimine devam ediyorum. Hafız olmak zor fakat ben bu konuda çok istekliyim. Hafız olmak güzel bir şey ama hafız olanların da o hükümleri yerine getirmesi lazım. Beş vakit namazımı kılıyorum, inşallah bütün 'müminim' diyenlere de nasip olur." dedi.
Çocukluğundan beri duaların çoğunu ezbere bildiğini anlatan Kol, kursta hocaların yardımıyla Kur'an-ı Kerim okumayı çok da zorlanmadan öğrendiğini dile getirdi.
Kol, engellilerin sosyal faaliyetlerde yer almalarının önemli olduğunu vurgulayarak, kendisinin de emekliye ayrıldıktan sonra çeşitli etkinliklere katılmaya başladığını ifade etti.
Engellilere karamsarlığa kapılmamaları ve kendilerini toplumdan soyutlamamaları çağrısında bulunan Kol, şöyle devam etti:
"Birçok kardeşimiz dışarı çıkamıyor. Biraz daha dışarıya çıkıp insanlarla haşır neşir olmaya çalışsınlar. Toplumda yeteri kadar engelli kardeşimize şahit olmuyoruz. Demek ki çoğu evinde oturuyor, bu da ayrı bir sıkıntı. Bir engelli her şeyi yapabilir, kimse evde oturup karamsarlığa kapılmasın. Bu dünya çok kısa, bir gün varız, bir gün yokuz. Herkesin bir hayatı var. Güzel yaşayıp, hayırlı işlerle ömrümüzü harcamalıyız."
Toplumun, engellilere yönelik daha da bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Hasan Kol, herkesin de bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğinin altını çizdi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.