Dolar (USD)
34.57
Euro (EUR)
36.00
Gram Altın
3017.21
BIST 100
9549.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kültürel istila

Müzik yarışması adı altında liseli öğrencileri hedef organizasyonların içine İmam Hatip Liseleri de çekilmek isteniyor. Batı özentisinin gençleri zehirlediğine dikkat çeken ilahiyatçılar,  değerlerimize zarar verildiğini belirtti.
Kültürel istila
19 Ocak 2019 09:09:00
Müzik yarışması adı altında liseli öğrencileri hedef organizasyonların içine İmam Hatip Liseleri de çekilmek isteniyor. Batı özentisinin gençleri zehirlediğine dikkat çeken ilahiyatçılar,  değerlerimize zarar verildiğini belirtti.

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

MEB’in de destek verdiği ve 22 yıldır devam eden ‘Liselerarası Müzik Yarışması’ ile gençlere, Batı’lı yaşam tarzı dikte ediliyor. Yirmi iki yıldır düzenlenen Liseler Arası Müzik Yarışması’nda, Pop’tan, Rock’a, Metal’den Rap’e kadar batının müzik kültürünün her detayı gençlere dayatılıyor. Gazetemizin yazarı Serdar Arseven’in gündeme getirdiği bu yarışmalara MEB’in destek vermesi ve İmam Hatip Liselerinin (İHL) de katılması tepki topluyor.

Kendimiz keşfedelim

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Ecevit Öksüz, Batılı hayat tarzını özendiren bu tip yarışmaları eleştirdi. Bu tür yarışmaların kültürel dezenformasyona sebep olduğunu kaydeden Öksüz, “Kültürel, sosyal ve sanatsal alanlarda Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokuldan itibaren yetenek taraması yapmalı ve kendi musikimize kazandırılacak yetenekleri keşfetmelidir” dedi.

Kültürümüzdeki musiki yaklaşımını canlandırmasını isteyen Öksüz, “Tüm bu alanlarla ilgili kendi köklerimiz, inanç ve değerlerimizden beslenen sistemler, yapılar ve organizasyonlar üretebilirsek bu ortamı daha faydalı bir hale getirebiliriz. Bu anlamda da dünyada öncü bir ülke haline geliriz. Gençlerimizin kendi kültürüne bağlı kalmasını aruz ediyoruz. Özellikle bizim kendi musiki değerlerimizi de gençlerimizin zaman içerisinde keşfetmesine vesile olacak bir yapıya kavuşmamız lazım” dedi.

İHL’lerin katılması çok acı

İlahiyatçı Prof. Dr. Ahmet Onay ise “İmam Hatiplerin de bu organizasyonlara dahil edilmesi çok acı. Bu tür organizasyonlar düzenlenirken ilerisi düşünülmüyor. Basit görünen bu tür yarışmaların sonucunu ancak kafamız duvara tosladığı zaman anlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kültürel yozlaşma

AB uyum yasaları kapsamında uygulanan projelerin çığırından çıktığını dile getiren Onay, kültür ve inancımızda hızlı bir yozlaşmaya neden olduğunu kaydetti. Onay, bu noktada yapılan bu tür davranışların doğru olmadığını belirterek, “Bu tür organizasyonlar düzenlenirken ilerisi düşünülmüyor. Bu konulara acilen çekidüzen verilmeli. Biz artık kendi kültürümüzü öğrenmek ve öğretmek yerine Batı’nın standupçılarını yetiştirmeye başladık. Bunun devlet desteği ile olması gerçekten üzücü bir şey” ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin